Succes en tegenslag voor JTX Racing in MON-wedstrijd in Overloon

JTX Racing heeft bij de MON-wedstrijd in Overloon succes en tegenslag gekend. Marnick Schel deed bij de MX Open Nationalen goede zaken in de strijd om de titel. Jesse Schel was snel bij de MX2 senioren maar zag de zege aan zijn neus voorbij gaan door een zware valpartij in de tweede manche en Loeka Thonies kende bij de MX2 inters een moeilijke wedstrijd waardoor hij niet verder kwam dan een zesde plaats in het dagklassement.

Marnick Schel kwam uit in de klasse MX Open Nationalen. In de training was het met 45 rijders erg druk op de baan waardoor het moeilijk was om een foutloze ronde te rijden. Toch wist hij met een redelijke ronde een vijfde tijd neer te zetten. Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij pas op een dertigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Ik wist mijzelf best snel op te werken naar voren en mijn rondetijden waren constant. Dit leverde mij een zevende plaats op,’’ vertelt Marnick.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij verschillende rijders te passeren maar zijn opmars werd in de tweede ronde onderbroken door een valpartij. Hij herstelde zich goed en kwam terug naar een zesde plaats totdat hij wederom een kleine valpartij mee maakte. Hierbij gingen geen plaatsen verloren waardoor hij de manche op een vijfde plaats af wist te sluiten, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is Marnick opgeklommen van een vijfde naar een tweede plaats en staat slechts 1 punt achter op de leider.

Jesse Schel stond achter het starthek bij de MX2 senioren. In de training ging hij in een hoog tempo rond over het vlakke circuit en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Omdat Jesse dit jaar nog niet eerder mee had gedaan moest hij vanaf de tweede startrij starten. Hij kwam slecht uit de start maar begon aan een opmars naar voren en wist binnen anderhalve ronde door te stoten naar de koppositie. Met een straf tempo bouwde hij een voorsprong op en won de manche.

In de tweede manche kwam hij beter uit de start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij aan een inhaalrace en wist al tijdens de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. ‘’Met een goed ritme wist ik een voorsprong op te bouwen maar tijdens de wedstrijd moest ik een keer uitwijken voor een achterblijver en kwam zwaar ten val. Ik heb het even moeilijk gehad met ademen en tevens heb ik bij de valpartij mijn hand bezeerd waardoor de wedstrijd heb verlaten. Het positieve van de manche waren mijn rondetijden op deze zware baan,’’ vertelt Jesse.

Loeka Thonies zette in de tijdtraining een tweede tijd op de klok bij de MX2 inters. De tijdtraining bestond slechts uit drie ronden waarvan hij 1 keer een goede ronde neer wist te zetten. Omdat deze ronde niet helemaal vlekkeloos verliep kwam hij uit op een tweede tijd. Bij de start van de eerste manche gleed zijn achterwiel weg op het beton waardoor hij slecht weg kwam. Hierdoor kon hij pas op een vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Loeka had het moeilijk in deze manche omdat hij niet in zijn ritme kon komen en niet de juiste lijnen reed. Wel vocht hij zich nog terug naar een zesde plaats maar keerde niet tevreden terug naar het paddock.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Echter door een paar foutjes in de eerste ronde viel hij terug naar een derde plaats. ‘’Ik heb bijna de hele wedstrijd op een derde plaats gereden ondanks dat ik veel last had van harde onderarmen. Helaas in de voorlaatste ronde een fout gemaakt met een achterblijver waardoor ik drie plaatsen verloor. In de laatste ronde heb ik de vijfde plaats nog terug kunnen pakken waarop ik ook geëindigd ben. Ik ben zesde geworden in het dagklassement maar het rijden was vandaag zeker niet goed,’’ vertelt Loeka.

Aankomend weekend zal JTX Racing van start gaan in de MON-wedstrijd in Boekel.

loeka-overloon.jpg