John Cuppen begint seizoen in de Top 10

John Cuppen van JTX Racing is in de wintercross in Groesbeek in de top tien geeindigd. In de eerste manche moest hij na een slechte start van ver komen maar omdat hij in het begin niet lekker in zijn ritme kon komen, zat er niet meer in dan een dertiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter en wist hij er een negende plaats uit te halen.

Ondanks de vele regenval in de week voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er perfect geprepareerd bij. In de training lagen de tijden van de achtste tot aan de twintigste man allemaal dicht bij elkaar. Met een goed gevoel sloot John de sessie af als zestiende en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en dook pas rond de vijfentwintigste plaats de eerste bocht in. In de beginfase had hij het juiste ritme nog niet vonden en reed hij niet de juiste lijnen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd dit beter en met rondetijden die goed waren voor de top tien, wist hij zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een dertiende plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat het in de beginfase niet helemaal lekker ging verloor hij gelijk een aantal plaatsen maar dit kon hij in de daaropvolgende ronden goed maken. Op een negende plaats rijdend ging hij in de slotfase nog in de aanval op de zevende en achtste man maar helaas waren die te ver weg om nog te kunnen achterhalen waardoor hij als negende werd afgevlagd.

Met een dertiende en negende plaats in de manches eindigde John op een negende plaats in het dagklassement. Over twee weken begint voor John het Open Nederlands Kampioenschap in Oss.

Daguitslag wintercross Groesbeek:
1 Micha Boy de Waal 120 Pnt
2 Luca Nijenhuis 97 Pnt
3 Lars van Berkel 95 Pnt
4 Freek van der Vlist 95 Pnt
5 Davey Janssen 90 Pnt
9 John Cuppen 66 Pnt

nieuws_john_cuppen.jpg

overzicht