JTX Racing begint positief aan het Nederlands Kampioenschap

JTX Racing kwam het afgelopen weekend aan de start in het Nederlands Kampioenschap van zowel de KNMV als de MON.

John Cuppen deed het goed in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands kampioenschap 250 van de KNMV in Boekel. In de training was het met meer dan zestig rijders bijzonder druk op de baan. Het was moeilijk om een vrije ronde te kunnen rijden maar na een aantal ronden wist John toch een negende tijd neer te zetten. Gedurende de sessie moest hij een paar plaatsen afstaan maar sloot de sessie toch af op een zestiende plaats.

In de eerste manche pakte John een hele goede start en dook als vierde de eerste bocht in. “In de beginfase kwamen er een aantal Grand Prix rijders voorbij die ik niet kon volgen maar toen heb ik een aantal ronden op een negende plaats gereden om vervolgens heel lang op een elfde plaats stand te houden. Vlak voor de finish maakte ik een klein foutje, wat mij een positie koste en waardoor ik twaalfde werd,” vertelt John.

Ook in de tweede manche zat John er goed bij met de start en in de top tien kwam hij uit de eerste bocht. “De baan was heel zwaar en het was moeilijk om de juiste lijnen te rijden en een goed tempo te pakken. ‘’Na een aantal ronden kwam ik op een elfde plaats rijdend ten val en dit heeft me veel tijd gekost. Ik viel terug tot buiten de top twintig en omdat ik niet lekker meer in mijn ritme kon komen, kon ik niet verder terug komen dan een achttiende plaats.”

In het dagklassement legde John beslag op een dertiende plaats.

Loeka Thonies en Marnick Schel kwamen aan de start in het NK 250 van de MON in Geldermalsen. In de tijdtraining was het circuit door de regenval erg nat. De MX1 en MX2 klasse reden samen waardoor het druk was op de baan. Loeka zette verschillende keren aan en kwam uit op een negende tijd waarvan hij de derde MX2-rijder was.

Toen het starthek in de eerste manche viel werd Loeka al snel door de 450 rijders ingesloten. “Ik reed vanaf een vijftiende plaats terug naar een tiende positie maar kwam toen ten val. Ik wist mijn verloren plaats al snel goed te maken maar kwam toen nogmaals flink ten val. Na deze valpartij heb ik de wedstrijd rustig uitgereden en werd als elfde afgevlagd, waarvan ik de derde MX2-rijder was,” vertelt Loeka.

De tweede manche ging in de stromende regen van start en hierdoor was het circuit in de eerste vijf minuten een ijsbaan. “Ik heb de eerste 10 minuten op safe gereden totdat de baan droger werd. Ik wist toen nog een aantal plaatsen te winnen en heb de manche op een zevende plaats afgesloten waarvan ik de tweede MX2-rijder was.”

In het dagklassement eindigde Loeka op een tweede plaats.

Marnick Schel moest in de training erg wennen aan het circuit en slaagde er niet in om foutloze ronde neer te zetten. Hierdoor kwam hij niet verder dan een veertiende plaats.

In de eerste manche kwam hij niet goed over het hek en werd vervolgens gelijk ingesloten. “Vanaf een laatste plaats kwam ik naar voren. Het rijden begon steeds beter te gaan en ik wist er een zevende plaats uit te halen,” vertelt Marnick.

Ook in de tweede manche kwam Marnick heel slecht uit de start en moest wederom in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Omdat het in het midden van de manche begon te regenen werd de baan spekglad maar Marnick hield het onder controle en kwam op een vijfde plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Marnick op een zesde plaats, slechts twee punten van de derde man.

marnick-geldermalsen.jpg

overzicht