Loeka Thonies 2e plaats NK MX2 in Horst

JTX Racing kwam het afgelopen weekend aan de start in het Nederlands Kampioenschap van de KNMV en de MON. Voor Loeka Thonies stond er een MON-wedstrijd in Horst op het programma. De baan was in de training erg los en met meer dan vijftig rijders in de baan was het erg druk. Na een aantal ronden zette Loeka zijn snelste ronde op de klok en kwam uit op een vierde plaats en was hiermee de snelste MX2-rijder omdat zijn klasse samen reed met de MX1 klasse.

Bij de start van de eerste manche had Loeka een goede reactie en kwam in de gecombineerde MX1/MX2 klasse als zevende door de eerste bocht. ‘’Ik ben lang in gevecht geweest met de achtste, negende en tiende man. Tijdens het gevecht remde ik mijn motor stil en dit koste mij twee plaatsen. Hierdoor kon ik in de laatste tien minuten niet meer in mijn ritme komen en kwam ik als elfde over de finish waarvan ik de tweede MX2-rijder was,’’ vertelt Loeka.

Ook in de tweede manche kwam Loeka op een zevende plaats uit de start en kon ditmaal mooi met de kopgroep mee rijden. De baan was erg zwaar en met nog vier ronden te gaan had Loeka zich compleet leeg gereden. Dit koste hem twee plaatsen waaronder de eerste plaats in de MX2 klasse. Moegestreden kwam hij als negende over de finish en was hiermee de tweede MX2-rijder. Ook in het dagklassement eindigde Loeka op een tweede plaats. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd van het MON kampioenschap op het programma in Overloon.

John kwam aan de start bij de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen. In de tijdtraining was het met 48 rijders heel druk en dit maakte het lastig. Ook reed hij niet de juiste lijnen en kwam daardoor niet verder dan een 26ste tijd.

In de eerste manche was zijn start niet verkeerd en kon hij rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. John had het de hele manche moeilijk op de baan en reed te verkrampt. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zestiende plaats.

In de tweede manche was zijn start beter en kwam rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. ‘’De hele manche heb ik met een groepje van 3 a 4 rijders in strijd gezeten. Met nog een paar ronden te gaan kwam ik voor een dubbelsprong in aanraking met een andere rijder waardoor ik de dubbel niet kon springen. Dit koste me gelijk drie plaatsen. Wel bleef het groepje dicht bij elkaar maar het veranderde niet meer van positie waardoor ik achttiende werd. Het was een beetje een teleurstellende dag voor mij maar bij de volgende wedstrijd gaan we er weer tegenaan,’’ vertelt John.

In het dagklassement eindigde John op een vijftiende plaats. Op zaterdag 19 september gaat het kampioenschap verder in Oss.

loekahorst.jpg

overzicht