Podiumplaatsen voor JTX Racing in NK van de MON in Oss

JTX Racing heeft in het Nederlands Kampioenschap van de MON in Oss twee podiumplaatsen weten te behalen. Loeka Thonies wist de MX2 klasse te winnen en Marnick Schel werd in de MX Open Nationalen derde.

Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er in de training nat en glad bij. In de eerste ronde van de tijdtraining wist Loeka gelijk een redelijke ronde neer te zetten waarmee hij op dat moment op een zesde plaats stond. Later in de sessie heeft hij zijn tijd nog proberen te verbeteren maar door achterblijvers lukte dit niet. Wel was zijn tijd voldoende om de training als snelste van de MX2-rijders af te sluiten.

Toen het starthek in de eerste manche viel, reageerde Loeka scherp en dankzij de power van zijn JTX KTM SX-F250 wist hij tussen de 450 machines als derde door de eerste bocht te komen. ‘’Vanaf de eerste ronde kon ik een goed tempo rijden waardoor ik in de buurt kon blijven van de twee leiders. Uiteindelijk moest ik nog een plaats afstaan aan Joel van Mechelen en kwam als vierde over de finish, waarmee ik de manche van de MX2 klasse wist te winnen,’’ vertelt Loeka.

Bij de start van de tweede manche had hij net over het hek de holeshot totdat hij in een modderplek reed en iets snelheid verloor. Toch kwam hij nog op een zesde plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam op een tweede plaats voorbij start/finish. Deze positie wist hij lang vast te houden. In de laatste tien minuten van de manche was hij in gevecht met Tausch maar met nog drie ronden te gaan moest hij de tweede plaats afstaan en kwam als derde over de finish waarmee hij opnieuw de MX2 klasse wist te winnen.

Met een dubbele manchezege won hij de MX2 klasse en werd totaal met de 450 klasse erbij derde.

Marnick Schel kwam aan de start bij de MX Open Nationalen in Oss. Op het natte circuit verkende hij in de training het circuit en zocht naar de droge lijnen. In de tijdtraining zette hij gelijk aan en kwam uit op een tweede tijd. Tijdens de sessie werd zijn tijd nog een keer door een andere rijder verbeterd waardoor hij de sessie afsloot als derde.

In de eerste manche was de baan al een stuk beter dan in de training. Door een slechte start kwam hij pas op een twintigste plaats uit de eerste bocht maar in de beginfase wist hij vele plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een vijfde plaats. ‘’Ik heb iets te lang achter de vierde man gezeten waardoor de kopmannen een gat konden slaan. Toch wist ik de vierde man te passeren en ben ik als vierde geëindigd,’’ vertelt Marnick.

Vlak voor de start van de tweede manche was er veel regen gevallen waardoor de baan een grote modderpoel was. Dit was in het voordeel van Marnick. Ditmaal zat hij er met een tiende plaats beter bij met de start en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. De hele manche bleef de afstand tot aan de kopman hetzelfde maar in de slotfase reed hij er iets naartoe. ‘’Ik heb alles op alles gezet maar in de slotfase raakte ik een keer buiten de baan waarbij er kostbare tijd verloren ging en ik genoegen moest nemen met een tweede plaats.’’

Met een 4-2 in de manches eindigde Marnick op een derde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor JTX Racing de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap op het programma in Deurne.

marnick.jpeg