KTM's nieuwste loopfietsen!

Kinderen zijn de hele dag op zoek naar uitdagingen, waarbij sommigen bijvoorbeeld er cool uit willen zien door hun sportidool te imiteren. Voor die kids zijn de nieuwe KTM-loopfietsen voor 2022 een schot in de roos. Elektrisch vermogen zet je heel praktisch en veelzijdig in. Het is daarom geen verrassing dat KTM kiest voor elektrische aandrijving om de perfecte instapmodellen voor de allerkleinste rijders te ontwikkelen. Op de KTM 12eDRIVE en 16eDRIVE maken de kleintjes kennis met het rijplezier en de unieke rijervaring van een elektrisch aangedreven tweewieler.

2022-002.jpg

Daarnaast leren ze met deze fietsen alles over de basisonderdelen en -elementen van een motorfiets, zoals het stuur en de wielen, maar ook wat betreft koppel en balans. Op die manier kunnen ze alvast hun ‘prestaties’ meten aan die van hun favoriete Red Bull KTM Factory Racing-atleten en oefenen ze alvast voor de overstap naar de KTM SX-E 5, een innovatieve elektrische motocrosser die met het kind 'meegroeit'.

2022-003.jpg

De KTM 12eDRIVE is ideaal voor starters die nog in de groei zijn. Het model beschikt over 12-inch wielen met luchtbanden en kent een zadelhoogte van slechts 33 centimeter. Hierdoor lopen of rijden de kleine rijders met veel vertrouwen rond en kunnen ze stapsgewijs naar de hoogste aandrijvingsmodus toe werken. De loopfiets met aluminium frame en BMX-voorvork weegt minder dan acht kilo.

2022-004.jpg

De KTM 16eDRIVE is de beste keuze voor de iets langere en meer ervaren juniorrijders, die een binnenbeenlengte van zo’n 45 tot 61 centimeter hebben. Het model is uitgerust met een elektrische motor die iets krachtiger is dan die van zijn kleinere broertje. Verder beschikt deze loopfiets over 16-inch wielen en staat het zadel op een hoogte van 43 centimeter.

2022-002.jpg

Beide modellen laden snel op. Een volledig opgeladen accu staat garant voor ongeveer 30 tot 60 minuten rijplezier, waarbij de rijders spelenderwijs en in de frisse buitenlucht hun oog-handcoördinatie oefenen. Kinderen houden uiteraard van de vrijheid om zelf met het gas te spelen. De lichte KTM 12eDRIVE en 16eDRIVE zijn gemakkelijk mee te nemen en zijn intuïtief te bedienen. De racy loopfietsen vormen als het ware een heerlijk ‘voorgerecht’ richting de overstap naar een KTM SX-E 5, die nog meer mogelijkheden biedt en waar je echte wedstrijden mee kunt rijden.

2022-002.jpg

Om het pakket helemaal compleet te maken, vind je een mix van specifieke kleding en accessoires in de KTM PowerWear-catalogus van 2022. Hierdoor ben je goed beschermd, maar rijd je ook stijlvol rond. De STATUS-helm is speciaal voor KTM en loopfietsrijders ontworpen door specialisten op het gebied van oogbescherming en fietshelmen. Deze helm is licht, beschikt over een vochtafvoerende, wasbare binnenvoering en heeft een aanpasbare zonneklep. De STRATA-bril van American company biedt geweldig zicht dankzij een krasbestendige lens met anticondenscoating, twee lagen fleeceschuim en een siliconen band voor meer grip. Het GRAVITY-FX EDRIVE-shirt is van hetzelfde materiaal gemaakt als de shirts van de professionals en op die manier kunnen de kleine crossers alle tracks te lijf gaan in de outfit van hun idolen.

2022-002.jpg

KTM eDRIVE - MODEL HIGHLIGHTS
// Stevig en lichtgewicht aluminium frame -> gemakkelijk op te pakken en te besturen door kinderen
// Drie progressieve aandrijvingsmodi -> eerste kennismaking met een aangedreven tweewieler
// Veilige, thermisch beschermde 20V-accu -> 45-60 minuten opladen voor 30-60 minuten rijden
// Zadelhoogte van 33 tot 43 centimeter
// Stalen BMX-voorvork, -ketting en -vrijloop
// Multifunctionele gashendel met indicatie van rijmodus en accuniveau
// Ergonomisch Race Replica-ontwerp met tapse voetsteunen
// Geavanceerde en exclusieve PowerWear-artikelen

2022-002.jpg

De elektrische loopfietsen KTM 12eDRIVE en 16eDRIVE met de nieuwste graphics zijn vanaf maart 2022 verkrijgbaar. De huidige 2021-modellen zijn al verkrijgbaar bij geautoriseerde KTM-dealers.

2022-002.jpg

ktm2022-01.jpg