nieuws over motorcross

Rick Wennekes op het podium in IMBA MX2 Jeugd in Overloon

Rick Wennekes van JTX Racing is in het IMBA MX2 Jeugd in Overloon op het podium geeindigd. Van de vier manches wist hij drie keer tweede te worden en werd in de andere manche vijfde. Dit leverde hem in het eindklassement een mooie tweede plaats op.

De vrijwilligers hadden het circuit er uitstekend bij liggen en dit zorgde ervoor dat Rick enthousiast aan de training begon. Het rijden ging lekker en hij wist een goede derde tijd op de klokken te zetten. Dit gaf hem vertrouwen voor de eerste manche waarin hij meteen kopstart wist te pakken. Gelijk sloeg hij een gaatje ten opzichte van zijn achtervolgers maar in de slotfase moest hij toch het hoofd nog buigen voor de opkomende Boyd van der Voorn en finishte als tweede.

In de `tweede manche pakte Rick opnieuw een goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag hoog maar toch wist hij al snel plaatsen goed te maken waardoor hij in de beginfase aan kwam op een tweede plaats. Ondanks dat Rick de snelste rondetijd van de manche op de klokken wist te zetten, was dit niet genoeg om de koploper te verschalken en werd zo opnieuw tweede.

De start van de derde manche was minder goed waardoor Rick een inhaalrace moest rijden. Omdat het circuit nog steeds erg snel lag, was het moeilijk om in te halen maar door te blijven knokken wist Wennekes toch nog op een vijfde plaats over de finish te komen.

In de vierde manche schoot hij er tussenuit bij de start en wist opnieuw kopstart te pakken. Gelijk wist hij een gaatje te slaan maar net als in de eerste manche was het niet genoeg om Boyd van der Voorn van de overwinning te houden waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd opnieuw als tweede over de finish kwam.

Met deze resultaten eindigde Rick op een tweede plaats in het dagklassement en staat nu op een tweede plaats in de tussenstand om het IMBA MX2 Jeugd Kampioenschap. “Ik ben heel tevreden over het rijden en mijn starts waren ook goed dit weekend. Op naar de laatste wedstrijd in Duitsland,” aldus Rick.

Daguitslag IMBA MX2 Jeugd Overloon:
1 Boyd van der Voorn 240 Pnt
2 Rick Wennekes 207 Pnt
3 Danny van Hoof 195 Pnt
4 Quinten Theunis 191 Pnt
5 Bram van Drunen 185 Pnt

rickoverloon.jpg

overzicht