nieuws over motorcross

Goede resultaten voor JTX Racing in druk weekend

Het JTX Racing team heeft een druk weekend achter de rug. Loeka Thonies en Sven te Dorsthorst kwamen aan de start in het Europees Kampioenschap 125cc en 300cc in Lommel. Nikolaj Skovgaard presteerde goed in Zweden en de zijspancombinatie Mulders/van Deutekom blijft aan de leiding staan in de tussenstand om het IMBA Kampioenschap.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er veel regen gevallen in Lommel waardoor Loeka Thonies onder zware omstandigheden moest beginnen aan zijn kwalificatie training in de 125cc klasse. Toch had hij de moeilijke omstandigheden al snel onder de knie waardoor hij een keurige twaalfde tijd noteerde in zijn groep en zich rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijd.

De eerste manche begon met een tegenslag want Loeka schakelde zijn motor in zijn vrij net na de start en moest hierdoor vanaf een veertigste plaats terug naar voren zien te komen. De baan was nog steeds nat waardoor de omstandigheden moeilijk waren. Loeka had moeite om in zijn ritme te komen en koos steeds verkeerde lijnen waardoor hij niet verder kwam dan een zevenentwintigste plaats.

Gebrand op een betere tweede manche begon Loeka als twintigste aan de wedstrijd, hierna streed hij de gehele wedstrijd om de punten totdat hij af te rekenen kreeg met problemen met zijn koppeling waardoor hij gedwongen werd tot opgave. “Natuurlijk baal ik er enorm van dat ik geen punten heb gescoord, maar ik heb wel weer heel veel geleerd,” aldus Loeka.

Sven te Dorsthorst kwam aan de start in de EMX300 klasse en wist zich met een dertigste tijd zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd. Toen het starthek viel voor de eerste manche kwam hij goed weg en dook als tiende de eerste bocht in.  Het rijden ging goed en Sven wist zelfs door te stoten naar de achtste plaats, waarop hij bijna de gehele manche reed. Helaas maakte Sven in de slotfase een foutje waardoor hij ten val kwam en uiteindelijk als veertiende werd afgevlagd. In de tweede manche was zijn start iets minder goed en moest van rond de twintigste plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist op een nette veertiende plaats over de finish te komen. “Ik ben zeer tevreden over de manches die ik heb laten zien. We hebben een goed weekend gehad,” verteld een opgewekte Sven.

Op zaterdag kwam Nikolaj Skovgaard aan de start in Vrigstad waar de MX2 rijders samen achter het starthek stonden met de MX1 klasse. Nikolaj pakte in beide manches een goede start en wist de manches op een zesde en een negende plaats af te sluiten. Op zondag reed Nikolaj in Eksjö waar hij opnieuw een goede wedstrijd reed. In de eerste manche kwam hij na een goede start als zesde over de finish en in de tweede manche deed hij het met een vierde plaats nog veel beter. “Dit was een heel goed weekend in Zweden. Hier kan ik op doorbouwen,” aldus Nikolaj.

Zijspanteam Mulders/van Deutekom reed een IMBA wedstrijd in België. Het duo dat aan de leiding staat in het klassement werd geconfronteerd met een zeer natte baan die toen hij opdroogde zeer verraderlijk werd. In de manches werden ze een keer derde en twee keer vierde waardoor ze in de daguitslag ook als vierde werden geklasseerd. “Dit was een redelijke offday, maar gelukkig staan we nog steeds bovenaan,” verteld een teleurgestelde Marc van Deutekom.


Afbeelding-4.jpg

overzicht