nieuws over motorcross

Rick Wennekes pakt de IMBA MX2 Jeugdtitel in Duitsland

Rick Wennekes van JTX Racing is er in het Duitse Weilerswist in geslaagd om de IMBA MX2 Jeugdtitel in de wacht te slepen. †In de manches finishte hij als vijfde, vierde en derde, wat voldoende was om de titel voor zich op te eisen. Sven te Dorsthorst kwam aan de start in de laatste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in Zwitserland. In de eerste manche kwam hij dicht bij het scoren van punten maar in de tweede manche moest hij vanwege een vastgelopen voorrem vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd had het veel geregend in Weilerswist waardoor de baan in het begin van de wedstrijddag erg nat en glad was. Ook kwamen er veel diepe sporen in de baan te liggen maar hier had Rick weinig last van en zette een goede tweede tijd neer in de tijdtraining.

Na een goede start in de eerste manche reed Rick lang aan de leiding. Echter in de voorlaatste ronde maakte hij een remfout waardoor hij de bocht miste en ten val kwam. Omdat het even duurde voordat hij zijn weg weer kon vervolgen, verloor hij verschillende plaatsen en kwam als vijfde binnen. In de tweede manche pakte Rick een redelijk goede start maar bij het inhalen van een andere rijder koos hij een verkeerd spoor waardoor hij in de sloot belande. Dit had tot gevolg dat hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Terwijl Rick de eerste rijders terug pakte werd de wedstrijd met een rode vlag afgevlagd omdat er een rijder achter een schans lag. Bij de herstart zat Rick er helaas slecht bij maar door een goede inhaalwedstrijd te rijden werd hij toch nog vierde. Na het vallen van het starthek in de derde manche zat hij er beter bij en kon gedurende de manche verschillende plaatsen goed maken. Hij finishte als derde, wat voldoende was om de IMBA MX2 Jeugdtitel te pakken.

Na een knappe twaalfde plaats in Lommel reisde Sven te Dorsthorst met een gevoel af naar Zwitserland waar de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 300 werd verreden. Het weekend begon echter moeilijk voor Sven want in de tijdtraining brak er een bout in zijn voorvork af waardoor er niet meer in zat dan een dertigste tijd. Na de start van de eerste manche wist Sven na veel gedrang als vijfentwintigste uit de eerste bocht te komen. Met een goed tempo reed hij terug naar de twintigste plaats. Helaas eisten deze inspanningen haar tol waardoor Sven terug viel naar de drieŽntwintigste plaats en niet tot scoren kwam. De tweede manche begon met een tegenslag want hij kwam in de eerste bocht ten val en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Na een aantal goede inhaalacties kwam hij terug naar een negenentwintigste plaats tot een vastgelopen voorrem hem tot opgave dwongen. Ondanks dat Sven niet tot scoren kwam in Zwitserland heeft hij wel enorm veel geleerd tijdens dit weekend.


rickkampioen.JPG

overzicht