nieuws over motorcross

Loeka Thonies wint Belgisch Kampioenschap 125cc op de Keiheuvel

Loeka Thonies van JTX Racing is er op dinsdag op de Keiheuvel in Mol in geslaagd om het Belgisch Kampioenschap 125cc te winnen. Loeka kwam in de eerste manche van rond de vijftiende plaats terug naar voren en wist de manche winnend af te sluiten. In de tweede manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar na een spannend gevecht wist hij toch de manche winnend af te sluiten.
 
In de ochtend slaagde Loeka er in de tijdtraining niet in om een goede ronde neer te zetten. Hij had last van de drukte op de baan en ook maakte hij een paar kleine foutjes waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde tijd.
 
Voor de eerste manche had Loeka het circuit goed bekeken en zag dat deze er al pittig bij lag. Toen het starthek viel zat hij er niet goed bij en kwam pas rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Gelijk had hij een goed ritme in handen en werkte zich op naar de koppositie. Ondanks dat het rijden lekker ging, kreeg hij veel last van harde onderarmen waardoor het rijden moeizamer begon te gaan. Toch wist Loeka de koppositie in handen te houden tot in de slotfase en kwam als winnaar over de finish.
 
De tweede manche begon veel positiever voor Loeka want ditmaal stuurde hij zijn JTX Racing KTM machine als eerste door de eerste bocht. In de beginfase kon hij op het loodzware circuit niet lekker in zijn ritme komen. Er ontstond een gevecht om de koppositie met de tweede man maar Loeka probeerde zoveel mogelijk zijn eigen wedstrijd te rijden. Dit pakte goed uit want hij wist de manche winnend af te sluiten en verzekerde zich hiermee van de dagzege!
 
In de komende weken zal Loeka zijn trainingen verder zetten om op 27 augustus fit aan de start te verschijnen in het ONK 125cc in Halle.


loekamol2017.jpg

overzicht