nieuws over motorcross

Loeka Thonies op het podium tijdens ONK 125cc in Halle

Loeka Thonies van JTX Racing heeft tijdens de ONK 125cc in Halle het podium gehaald. In de eerste manche kwam Loeka als zevende over de finish en in de tweede manche legde hij beslag op een derde plaats. Rick Wennekes kwam ook sterk voor de dag in Halle en wist met een dertiende plaats zijn beste resultaat van het seizoen te behalen. Daarnaast wist Nikolaj Skovgaard tijdens de AH racing Cup in Aalborg vierde te worden en team Mulders/van Deutekom werd derde tijdens de IMBA in Frankrijk.

Loeka Thonies maakte tijdens de start van de eerste manche in Halle een klein foutje waardoor hij als tiende door de eerste bocht kwam. Hierna wist hij vrij snel een goed tempo op te pakken waardoor de JTX Racing-rijder snel doorstootte naar de vijfde plaats. Helaas kreeg Loeka toen last van opgepompte armen en kwam als zevende over de finish. In de tweede manche kende de KTM-rijder een betere start waardoor hij als vierde door kwam na de eerste ronde. Vervolgens kwam Loeka in een mooi gevecht terecht waarin hij na veel positie wisselingen als derde over de finish kwam.

Teamgenoot Rick Wennekes kende in de eerste manche een goede start waarna hij in eerste instantie het tempo goed kon volgen. Echter kende hij halverwege de wedstrijd een dipje waardoor hij enkele plaatsen verloor. Gelukkig had hij een betere eindfase waarna Rick als zestiende over de finish kwam. Ook in de tweede manche kwam Rick goed over het starthek waarna hij in de beginfase op een sterke twaalfde positie reed. Hierna verloor hij enkele plaatsen maar in de slotfase wist hij toch nog terug te komen naar de dertiende plaats.

In Aalborg stond MX2-rijder Nikolaj Skovgaard opnieuw tussen de MX1-rijders. Hierdoor was hij in het nadeel tijdens de start maar wist na de eerste ronde toch nog als achtste door te komen. Op het door de gevallen regen moeilijke circuit wist Nikolaj zich terug te knokken naar de vierde plaats waarna hij als vijfde over de finish kwam. In de tweede manche pakte hij een hele goede start en kwam hij na de eerste ronde als vierde door. Vervolgens wist Skovgaard zich op te werken naar de derde plaats waarop hij vlak achter de nummer twee over de finish kwam.

Kampioenschapsleiders Mulders/van Deutekom stonden in Wingles, Frankrijk aan de start bij het IMBA zijspancross. In de eerste manche kende het duo een redelijke start waarna ze als zesde aan de wedstrijd begonnen. Helaas kwamen ze in de eerste ronde in aanraking met een ander span waarbij de bakspatborden in elkaar vast kwamen te zitten. Vervolgens moesten ze als allerlaatste beginnen waarna ze na een sterke inhaalwedstrijd als zevende over de finish kwamen. Ook in de tweede manche begon het JTX Racing span als zesde aan de wedstrijd.
Vervolgens wisten ze na enkele mooie inhaalacties naar de tweede plaats te komen maar ondanks enkele aanvallen op het leidende span wisten ze deze niet in te halen. In de derde manche kwamen Mulders/van Deutekom goed weg van de start alleen werd de race in de tweede ronde afgebroken door een zware crash. Bij de herstart waren ze minder weg en begonnen ze als zevende aan de wedstrijd. Na enkele ronden kwamen de klassementleiders aan op de tweede plaats maar toen waren de koplopers helaas al te ver weg om nog te achterhalen.

loekason2017.jpg

overzicht