nieuws over motorcross

Zijspanteam Mulders/van Deutekom domineert IMBA zijspancross in Oss

Zijspanteam Mulders/van Deutekom van JTX Racing hebben de IMBA zijspancross in Oss gedomineerd. Het duo won op circuit “de Witteruysheuvel” alle drie de manches en zette zo een grote stap richting de IMBA titel.

Onder zeer goede omstandigheden werd op circuit “de Witte Ruysheuvel” de voorlaatste wedstrijd verreden voor het IMBA zijspankampioenschap. Tijdens de training was het JTX Racing duo meteen goed in vorm en dit resulteerde in de snelste trainingstijd.

Tijdens de eerste manche doken Mulders/van Deutekom als derde door de eerste bocht en meteen in de eerste ronde wisten ze de leiding over te nemen. Vervolgens wisten ze gestaag de voorsprong uit te bouwen en in de slotfase was dit opgelopen naar een kleine twintig seconden. Echter reed het duo zich twee ronden voor het einde vast op een achterblijver maar wisten gelukkig net de winst naar zich toe te trekken. In de tweede manche kwamen ze na de eerste ronde opnieuw als leiders door. Helaas remden ze in de tweede ronde de motor dood waardoor ze hun voorsprong verloren. In het vervolg van de manche wisten Mulders/van Deutekom toch nog weer een gaatje te slaan op de achtervolgers en werden opnieuw als winnaars afgevlagd. Ook in de derde manche was de start goed en kwam het span als leiders uit de eerste ronde. Hierna wisten ze door een strak tempo te rijden een voorsprong op te bouwen. Helaas kregen ze in de slotfase te maken met een slippende koppeling en begon de motor slechter te lopen. Gelukkig wisten ze de finish te halen en dit betekende een derde manchezege.

Met drie mancheoverwinningen trok het team met overmacht de winst naar zich toe en zette zo een grote stap richting de IMBA titel. Over drie weken wordt in het Duitse Kleinhau de laatste wedstrijd van het seizoen verreden.

Daguitslag IMBA zijspancross Oss:
1 Mulders/van Deutekom 180 pnt
2 Keuben/Snell 158 pnt
3 vd Lagemaat/Keuben 154 pnt
4 Greup/Visser 137 pnt
5 Maris/vd Wiel 119 pnt


IMG_6407.JPG

overzicht