nieuws over motorcross

Sven te Dorsthorst in de top vijf in ONK MX1 in Markelo

Sven te Dorsthorst van JTX Racing is in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Markelo in de top vijf geeindigd. In de eerste manche reed hij een ijzersterke inhaalrace door na een valpartij bij de start helemaal terug te komen naar een zesde positie. In de tweede manche was hij gevecht om de vierde plaats maar helaas kon hij deze battle niet in zijn voordeel beslissen en werd op een nette vijfde plaats afgevlagd.

Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd in Markelo, dit omdat het ONK MX1 als bijklasse mocht rijden bij de finale van het wereldkampioenschap zijspancross en Europees Kampioenschap quads. In de tijdtraining kon Sven meteen goed zijn ronden rijden en dit resulteerde in een keurige vijfde tijd.

In de eerste manche pakte hij een goede start alleen werd hij helaas aangetikt in de eerste bocht waardoor hij ten val kwam. Hierdoor moest hij als laatste aan zijn wedstrijd beginnen. Sven liet zich niet gek maken en zocht rustig naar zijn ritme. Toen hij deze eenmaal te pakken had werkte hij zich op naar een goede zesde plaats.

In de tweede manche zat Sven er opnieuw goed bij met start en kon gelijk goed aanhaken bij de kopgroep. Wel maakte te Dorsthorst een foutje in de beginfase waarbij hij gelukkig nog net op de motor bleef zitten. Dit koste hem wel een plaats maar gelukkig behield hij de aansluiting. In de daaropvolgende ronden reed Sven terug naar een vierde plaats waarbij hij in een mooie strijd terecht kwam. Helaas kon hij de vierde plaats niet vasthouden en kwam hij na een sterk gereden wedstrijd op een vijfde plaats over de finish. “Ik ben zeer tevreden over vandaag en we gaan ons klaar maken voor de laatste ONK MX1 in Boekel,” aldus Sven.

Daguitslag ONK MX1 Markelo:
1 Sven van der Mierden 100 pnt
2 Rick Satink 90 pnt
3 Dennis Wiemann 82 pnt
4 Heiki Lang 76 pnt
5 Sven te Dorsthorst 71 pnt


Afbeelding-24.jpg

overzicht