nieuws over motorcross

Sterk optreden van JTX Racing in laatste ONK in Boekel

JTX Racing heeft in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel goede resultaten neer weten te zetten. Alle vier de rijders wisten in hun klasse in de top tien te eindigen met een zesde en achtste plaats voor Loeka Thonies en Rick Wennekes in de 125cc, een negende plaats voor Nikolaj Skovgaard in de MX2 en een zevende plaats voor Sven te Dorsthorst in de MX1.

Loeka Thonies reed in Boekel zijn thuiswedstrijd en stond gemotiveerd aan de start om zijn seizoen goed af te sluiten. In de eerste manche pakte Loeka geen goede start waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Ondanks dat hij veel terrein goed wist te maken kwam hij teleurgesteld als vijfde over de finish. Helaas zat Loeka er ook in de tweede manche niet goed bij met de start maar van buiten de top tien knokte hij zich terug naar de vijfde plaats. Echter schoot de duim van Loeka met nog tien minuten te gaan uit de kom waarna hij de pits in dook om hem er terug in te laten zetten. Dit koste hem een minuut waardoor hij pas als zestiende terug op het circuit kwam. Alles gevend en met pijn in zijn duim vocht hij voor wat hij waard was en wist nog terug te komen naar een tiende plaats. “Helaas was dit niet het einde van het seizoen waar ik op had gehoopt en ik baal ervan dat ik niet beter kon presteren in mijn thuiswedstrijd,” aldus een teleurgestelde Thonies.

Rick Wennekes pakte in de eerste manche een goede start en stuurde zijn JTX Racing KTM binnen de top tien door de eerste bocht. Helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij terug zakte naar de veertiende plaats. Ook in de tweede manche pakte Rick een goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase reed hij ijzersterk en stootte door naar de derde plaats. Deze plaats kon hij niet vasthouden en gedurende de manche zakte hij terug naar de zesde plaats. Echter herpakte Rick zich en kwam alsnog terug naar de derde plaats. Tot in de laatste ronde bleef hij in gevecht om deze positie maar kon het gevecht niet in zijn voordeel beslissen en kwam tevreden terug op een vierde plaats.

In de eerste manche van het ONK MX2 zat Nikolaj Skovgaard er goed bij met de start en kwam op een negende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd was de Deen verwikkeld in enkele mooie gevechten met de rijder voor hem. Uiteindelijk was het Nikolaj die in de laatste ronde aan het langste einde trok en als achtste over de finish kwam. In de tweede manche kende hij tegenslag in de beginfase. Een andere rijder kwam tegen de machine van Nikolaj aan waardoor beide rijders vast kwamen te staan. Vervolgens moest de Skovgaard in de achtervolging maar wist er toch nog een dertiende plaats uit te slepen.

Voor Sven te Dorsthorst begon de dag in Boekel met een zware valpartij in de tijdtraining. Gelukkig kon hij wel gewoon van start gaan in de eerste manche en wist een redelijke start te pakken. Hij had het juiste ritme al snel gevonden en na een safe gereden wedstrijd kwam hij als achtste over de finish. In de tweede manche zat Sven er minder goed bij met de start maar wist meteen in de beginfase enkele plaatsen winst te boeken. De baan was erg verraderlijk en daarom reed Sven de wedstrijd netjes uit op de elfde plaats. “Vandaag was niet mijn dag, maar ik heb er het beste van gemaakt. In de eindstand van het ONK MX1 ben ik keurig als zevende geŽindigd, op naar volgend jaar,” aldus te Dorsthorst.


_Boekel_ONK_201731.jpg

overzicht