nieuws over motorcross

Volledige JTX Racing team kwalificeert zich voor de Dutch Masters of Motocross

Na twee wedstrijden van het Open Nederlands Kampioenschap hebben vier rijders van JTX Racing zich weten te kwalificeren voor de Dutch Masters of Motocross. Afgelopen zondag trotseerden ze de verraderlijke omstandigheden en kwamen in actie in Boekel.

Loeka Thonies had het in de training van de 125 duidelijk naar zijn zin op de bevroren grond. Een aantal keren zette hij aan en wist in zijn groep een tweede tijd neer te zetten waarmee hij in zowel de eerste als de tweede manche als derde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij niet goed weg maar in de eerste ronde wist hij zich al vanaf een zestiende plaats terug op te werken naar een vijfde positie. Loeka zette zijn opmars verder en wist ook de vierde plaats over te nemen. Helaas sloeg niet veel later het noodlot toe want na een verre sprong knapten er vele spaken in zijn wiel kapot waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd rustig uit te rijden en genoegen te nemen met een achtendertigste plaats.

Gebrand op een goed resultaat ging Loeka in de tweede manche van start en kwam als derde door de eerste bocht. In de beginfase ging hij goed mee in de kopgroep maar na zes ronden begon hij foutjes te maken waardoor hij het ritme verloor en besloot om de manche uit te rijden op een sterke derde plaats.

Omdat Loeka in de eerste manche niet verder kwam dan een achtendertigste plaats moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een achttiende plaats.

Nikolaj Skovgaard begon aan de dag met een veertiende tijd in zijn groep van de 250 klasse. In de eerste manche zat het tegen voor Skovgaard want na een slechte start sprong hij tijdens zijn opmars veel spaken uit zijn achterwiel waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. In de tweede manche revancheerde hij zich door na een goede start en een aantal mooie gevechten als achtste over de finish te komen. Net als Loeka eindigde Nikolaj na zijn tegenslag in de eerste manche op een achttiende plaats in het dagklassement.

In de 500 klasse kwamen Sven te Dorsthorst en John Cuppen voor JTX Racing aan de start. Sven draaide in de training lekker zijn ronden en kwam uit op een elfde tijd. John kon de juiste lijnen nog niet goed vinden en kwam daardoor ondanks verwoede pogingen niet verder dan een achttiende tijd. Dit was anders in de eerste manche want na een goede start zat John lekker in zijn ritme en wist lang stand te houden op een achtste plaats. Helaas verloor hij door een foutje in de slotfase nog een positie maar wist de manche wel op een verdienstelijke negende plaats af te sluiten. Sven kwam niet lekker uit de start en verloor door twee fouten kostbare tijd. Wel herstelde hij zich nog goed waardoor hij er nog een achttiende plaats uit wist te halen.

In de tweede manche was het Sven die een hele goede start wist te pakken. Omdat het circuit nu wat losser was, kwamen er meer lijnen in de baan. Helaas werd de manche door een rode vlagsituatie vroegtijdig beŽindigd waardoor Sven als elfde werd geklasseerd en twaalfde werd in het dagklassement. John kwam slecht uit de start omdat hij in de rijder naast hem haakte. Op het moment dat de rode vlag kwam reed hij op een twintigste plaats en helaas voor John werd de manche vanwege de invallende duisternis niet meer opnieuw verreden.

Aankomend weekend zal het volledige JTX Racing team aan de start komen in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

loekaboekel2018.jpg

overzicht