nieuws over motorcross

Wisselend succes voor het JTX Racing team in de Dutch Masters in Markelo

Het JTX Racing team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo wisselend succes gekend. Wel wisten alle vier de rijders zich te kwalificeren voor de wedstrijd en dit was gezien het sterke deelnemersveld al een prestatie
 
Loeka Thonies kreeg een tegenslag voor de kiezen want in de training sprong hij op een bult te ver en ging hierbij door zijn pols. Ondanks dit probeerde hij te rijden in de eerste manche maar helaas had hij teveel hinder van zijn blessure en besloot om de wedstrijd te verlaten.
 
Het doel van Nikolaj Skovgaard was om zich te kwalificeren voor de wedstrijd in de 250 klasse. In zijn derde ronde zette hij zijn snelste tijd neer, die opdat moment goed was voor een 29ste tijd. Echter gedurende de sessie viel hij terug naar een achtendertigste tijd waarmee hij zich net wist te kwalificeren. Op het moeilijke circuit van Markelo kende Nikolaj in de eerste manche een lange en zware wedstrijd en finishte als vierendertigste. In de tweede manche pakte hij een hele goede start en kon op een 22ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Lang reed hij op een 27ste plaats maar door een benzine probleem in de laatste ronde moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en kwam als negenentwintigste binnen. Met deze resultaten eindigde hij op een 32ste plaats in het dagklassement.
 
John Cuppen en Sven te Dorsthorst kwamen aan de start in de 500 klasse. Nadat John in de training een aantal keren had aangezet, kwam hij niet verder dan een 33ste tijd. Sven daarentegen had al snel een goed ritme te pakken en stuurde zijn JTX Racing KTM naar een 22ste tijd.
 
In de eerste manche pakte Sven een goede start en werkte een constante wedstrijd af. Ondanks dat hij in het sterke deelnemersveld een aantal plaatsen prijs moest geven, wist hij de manche af te sluiten op een vierentwintigste plaats. John wist vanaf de tweede startrij een redelijk goede start te pakken maar werd helaas bij het ingaan van de tweede bocht ingesloten. Gedurende de wedstrijd ging het rijden moeizaam en hij voelde zich slap en had weinig kracht. Het wilde niet lukken voor de crosser uit Escharen waardoor er niet meer in zat dan een 33ste plaats.
 
In de tweede manche zat John er opnieuw redelijk goed bij met de start en ging met de top 20 mee. Gedurende de wedstrijd moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en toen hij na 20 minuten zijn bril af moest gooien, moest hij het tempo laten zakken en dit kostte hem nog een paar plaatsen waardoor hij als 29ste over de finish kwam. Sven kwam slecht uit de start en kon pas op een 36ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij deelde zijn manche goed in en kwam goed terug naar voren. Ook in de laatste ronde wist hij nog een plaats winst te boeken waardoor hij de manche afsloot op een vierentwintigste plaats.
 
Aankomend weekend zal het JTX Racing team deelnemen aan de Grand Prix van Valkenswaard.


svenmarkelo2018.jpg

overzicht