nieuws over motorcross

Wisselend succes voor JTX Racing in Dutch Masters Oldebroek

JTX Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Het hoogtepunt was een achtste plaats voor Loeka Thonies in de 125cc klasse. Ook Nikolaj Skovgaard streed in beide manches van de 250 klasse goed mee in de punten. Sven te Dorsthorst en John Cuppen wisten door tegenslag en slechte starts niet de gewenste resultaten te behalen.

De tweede wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross werd op paasmaandag verreden op circuit “de Bargen” in Oldebroek. De organisatie had alles tot in de puntjes voorbereid en niets stond een mooie wedstrijddag in de weg.

Loeka Thonies kende in de eerste manche een goede start en draaide zijn KTM als derde door de eerste bocht. Vervolgens wist hij door te schuiven naar de tweede plaats en kon het hoge tempo goed volhouden. Helaas kreeg Loeka hierna problemen met de vering waarna hij terug viel naar de twaalfde plaats. In de tweede manche zat Thonies er minder goed bij met de start maar reed zich in de eerste ronde al terug naar de achtste plaats. Vervolgens wist hij in het verloop van de wedstrijd nog twee plaatsen goed te maken en kwam op een sterke zesde plaats over de finish.

In de 250cc kende Nikolaj Skovgaard een moeilijke dag. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als twintigste aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de hele manche had Skovgaard enkele mooie gevechten en finishte als negentiende. In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start maar kwam gedurende de wedstrijd sterk terug naar een achttiende plaats. Helaas kwam hij in de laatste ronde ten val waardoor hij drie plaatsen verloor en genoegen moest nemen met de eenentwintigste plaats. “Ik was erg boos omdat het niet goed liep, gelukkig was de snelheid vandaag wel goed,” aldus Nikolaj.

In de 500cc klasse stonden twee rijders van het JTX Racing team aan de start. John Cuppen pakte in de eerste manche geen goede start en moest achter in het veld aan zijn wedstrijd beginnen. Helaas kon John niet in zijn ritme komen waardoor hij vooral in gevecht was met zichzelf en genoegen moest nemen met plaats eenendertig. In de tweede manche pakte John een betere start en kon als vijfentwintigste aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij daarna ten val en lukte het niet meer om in zijn ritme te komen, waardoor hij niet verder kwam dan de negenentwintigste plaats.

Sven te Dorsthorst kende veel pech tijdens de wedstrijd in Oldebroek, in de eerste manche kwam hij op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Daarna zakte hij gedurende de manche iets terug doordat de veer in zijn voetsteun kapot ging. Hierdoor moest Sven genoegen nemen met de vierentwintigste plaats. In de tweede manche moest hij na een slechte start een inhaalrace rijden. Helaas kreeg Sven in de tweede ronde problemen met zijn bril waardoor hij zonder bril verder moest. Dit was echter niet het enige probleem want net als in de eerste manche brak er opnieuw een voetsteun. Nadat Sven hierdoor enkele malen hard met zijn voet op de grond terecht kwam werd hij gedwongen om op te geven.

De volgende wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross wordt op 6 mei verreden in Mill.nikolajoldebroek2018.jpg

overzicht