nieuws over motorcross

JTX Racing pakt twee top tien plaatsen in het ONK in Westerbork en wint met Marnick Schel

Het JTX Racing team heeft ondanks wat tegenslagen toch goede dingen laten zien en positieve resultaten neer weten te zetten. Het team kwam in actie in het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork en daarnaast wist Marnick Schel de wedstrijd van DMX Zuid in Berghem te winnen.

De dag van Loeka Thonies begon met een tegenslag waardoor hij op zijn trainingsmotor een goede ronde neer moest zien te zetten. Ondanks verwoede pogingen kwam hij niet verder dan een tiende tijd in de 125cc klasse waarmee hij niet tevreden was. Na een matige start in de eerste manche wist hij zich binnen een ronde van een vijftiende plaats op te werken naar een zevende positie. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist er een nette vijfde plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij het hek en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een zinderende inhaalrace en wist zich terug te knokken naar een vierde plaats. Helaas kreeg hij toen problemen met zijn versnellingsbak waardoor hij het tempo moest laten zakken en terug viel naar een negende plaats. Met deze resultaten miste hij op een punt de vijfde plaats in het dagklassement en werd nu zevende.

Nikolaj Skovgaard wist op het zware zandcircuit twee goede ronden neer te zetten in de tijdtraining en sloot de sessie af op een tiende plaats. Bij de start van de eerste manche kwam hij in aanraking met de rijder die naast hem stond waardoor hij geen goede start pakte. Tijdens zijn inhaalrace kwam hij in de derde ronde ook nog ten val waardoor hij vanaf een 22ste plaats aan een opmars moest beginnen. Dit ging perfect want de ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en dit zorgde ervoor dat hij op een sterke achtste plaats over de finish wist te komen. De start van de tweede manche was beter en ditmaal reed hij al snel op een tiende plaats waarop hij een aantal ronden heeft gereden. Vervolgens heeft hij er nog een aantal snelle ronden uitgeperst en wist wederom als achtste over de finish te komen waarmee hij zevende werd in het dagklassement.

John Cuppen en Sven te Dorsthorst gingen voor goede resultaten in de 500 klasse. De dag begon met wisselend succes want Sven wist er een zevende tijd uit te persen maar John kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zeventiende plaats en keerde ontevreden terug naar het rennerskwartier.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte vertrok Sven als een speer en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat hij in de beginfase een plaats prijs moest geven, ging het rijden lekker totdat hij af te rekenen kreeg met een probleem met zijn voetsteun waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. John startte tussen de tiende en vijftiende plaats en had al snel een goed ritme in handen. Door twee fouten miste hij net de top tien en werd nu op een twaalfde plaats afgevlagd.

Belust op revanche ging Sven in de tweede manche van start. Echter ditmaal kon hij pas net in de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat zijn bril tijdens de wedstrijd kapot ging, wist hij zich terug te knokken naar een elfde plaats. Ook John begon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd en kon in het begin maar moeilijk de juiste lijnen vinden. Dit had tot gevolg dat hij zich een beetje opblies en last kreeg van harde onderarmen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en voerde het tempo op. Op een vijftiende plaats ging hij de laatste ronde in maar door nog alles op alles te zetten wist hij in de laatste bocht nog een plaats op te schuiven en werd als veertiende afgevlagd.

Marnick Schel kwam aan de start in een wedstrijd van DMX Zuid in Berghem. In de eerste manche kwam hij met een goed ritme vanaf een tiende plaats terug naar een derde plaats. Hier was hij echter nog niet tevreden mee waardoor hij het tempo strak hield en ook de tweede plaats nog voor zich op wist te eisen. In de tweede manche liet hij er geen gras over groeien. Nadat hij op een vijfde plaats was gestart, wist hij binnen twee bochten de koppositie over te nemen. Heel even moest hij de koppositie weer afstaan maar al snel nam hij de eerste plaats resoluut terug in handen en won de manche. Deze manchezege zorgde ervoor dat hij ook het dagklassement wist te winnen in Berghem.

96239.jpg

overzicht