nieuws over motorcross

Hoogtepunten voor JTX Racing in druk weekend

JTX Racing heeft in het afgelopen weekend goede dingen laten zien. Het team kwam in actie in verschillende wedstrijden en kende hierin verschillende hoogtepunten!

Sven te Dorsthorst en John Cuppen hadden vorige week twee wedstrijden op het programma staan. Op vrijdag kwamen ze in actie in het ONK 500 in Marum waar ze in de ochtend als elfde en vijftiende wisten te trainen. Sven wist na een goede start in de eerste manche op een goede tiende plaats over de finish te komen. Ook John kende een goede start en begon in de top tien. Echter na tien minuten maakte hij een flinke klapper waardoor hij teruggeslagen werd tot in de achterhoede. Na de valpartij herstelde hij zich goed en vocht zich nog terug naar een zeventiende plaats.

Beide rijders kwamen in de tweede manche minder goed uit de start. Sven wist zich terug te knokken naar een tiende plaats maar door een valpartij verloor hij drie plaatsen waardoor hij genoegen moest nemen met een dertiende plaats en elfde werd in het dagklassement. John wist in de beginfase een aantal plaatsen winst te boeken maar door een valpartij verloor hij kostbare tijd. Omdat hij na de val helemaal alleen reed, kon hij niet meer doen dan de wedstrijd netjes uitrijden op een veertiende plaats.

Voor Marnick Schel was er een hoofdrol weggelegd in de DMX-Zuid wedstrijd in Mill. Nadat hij in de tijdtraining de pole position had veroverd nam hij in de eerste manche kopstart. De eerste plaats wist hij niet vast te houden maar wel kwam hij op een sterke tweede plaats over de finish. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en door een valpartij in de eerste ronde moest hij vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Tijdens zijn inhaalrace remde hij zijn motor nog een keer stil waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een negende plaats waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

Op zondag was het de beurt aan John en Sven in Mill voor de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap. Sven kwam uit op een elfde tijd in de tijdtraining en John perste er een zestiende tijd uit. Aangezien de verschillen tussen de rijders klein waren, wist hij dat er in de manches meer in moest kunnen zitten. In de eerste manche kreeg Sven op een elfde plaats rijdend last van zijn pols die hij in Marum geblesseerd had. Omdat zijn hand tot twee keer toe door sloeg, kwam hij twee keer ten val waardoor hij niet meer kon doen dan de wedstrijd rustig uit te rijden. John pakte een goede start maar kwam in de tweede bocht in de verdrukking terecht waardoor hij vanaf een twintigste plaats terug naar voren moest zien te komen. Hij had al snel de vijftiende plaats in handen en door een sterk slot wist hij op een mooie twaalfde plaats over de finish te komen.

Voor de tweede manche had Sven besloten om toch van start te gaan om te proberen wat punten te pakken. Ondanks de pijn wist hij er toch nog een zestiende plaats uit te halen en dit leverde belangrijke punten op. John startte in de top tien maar had moeite om de goede lijnen te vinden en dit zorgde ervoor dat hij niet lekker in zijn ritme kon komen. Na een aantal ronden kwam hij verkeerd uit en ging hij door zijn rug. Dit zorgde ervoor dat hij het tempo moest laten zakken en terug viel naar een vijftiende plaats.

Nikolaj Skovgaard finishte in de top tien in het Deens Kampioenschap. In de tijdtraining zette hij twee goede rondetijden op de klok en zette een vierde tijd neer in zijn groep. In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en reed in de beginfase op een tiende plaats. Op het snelle circuit wist hij gedurende de wedstrijd twee plaatsen winst te boeken en werd achtste. In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start omdat hij hinder ondervond van een valpartij vlak voor hem in de eerste bocht. Hij herstelde zich goed en werkte een sterke wedstrijd af waarin hij als zevende over de finish wist te komen. Met deze resultaten eindigde hij ook op een zevende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal JTX Racing aan de start komen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

96511.jpg

overzicht