nieuws over motorcross

Hoogte en dieptepunten voor JTX Racing in de Dutch Masters in Mill

JTX Racing heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill hoogte en dieptepunten gekend. Loeka Thonies kwam vanwege harde armen niet verder dan een negende plaats in de eerste manche, Nikolaj Skovgaard was een manche in de top twintig te vinden in de 250 klasse en John Cuppen moest in beide manches van achter uit het veld naar voren zien te komen in de 500 klasse. Marnicq Tuininga kende in de UMX-wedstrijd in Heerde niet zijn beste dag maar heeft gestreden voor wat hij waard is en kijkt uit naar de volgende wedstrijd in Rhenen.
 
In de training liep het allemaal niet lekker met Nikolaj. Hij had geen gevoel op de baan en de keren dat hij aanzette, zat er telkens een andere rijder voor waardoor hij pas de 34ste tijd neer wist te zetten. Ondanks dit wist hij in de eerste manche toch een goede start te pakken en wist in de beginfase goed mee te doen met de snelle mannen. Echter door een kleine valpartij verloor hij kostbare tijd maar hij kwam sterk terug en finishte op een goede eenentwintigste plaats. In de tweede manche wisselde hij verschillende keren van positie en had hij mooie gevechten. Tegen het einde van de manche sloeg de vermoeidheid toe in de hitte maar Nikolaj zette door en wist er een twintigste plaats uit te halen.
 
John Cuppen kwalificeerde zich in de 500cc klasse als dertigste voor de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat hij geen goede plaats achter het starthek had en niet lekker weg kwam in de eerste manche. Vanuit de achterhoede moest hij aan een opmars gaan beginnen. Al snel kwam hij de top dertig binnen maar omdat hij na 15 minuten wedstrijd wat foutjes begon te maken kreeg hij last van opgepompte armen. Hierdoor ging hij andere lijnen rijden en slaagde hij er niet meer in om echt op te klimmen waardoor hij als vijfentwintigste over de finish kwam. De start van de tweede manche was beter maar omdat hij in de tweede bocht in het gedrang terecht kwam, belandde hij opnieuw in de achterhoede. Omdat hij in de beginfase niet de juiste lijnen reed, vergde hij veel van zijn lichaam en dit moest hij tegen het einde van de wedstrijd bekopen. Hij moest het groepje waarin hij reed laten gaan en kwam moegestreden als vierentwintigste binnen.

In de 125cc klasse begon Loeka Thonies heel sterk aan de dag door zich als vierde te kwalificeren voor de wedstrijd. Ook in de beginfase van de eerste manche ging het goed want hij kwam vanaf een zesde plaats terug naar een derde positie. Helaas kreeg hij toen last van opgepompte armen en moest het tempo laten zakken. Dit zorgde ervoor dat verschillende rijders hem wisten te passeren en hij als negende werd afgevlagd. Ook in de tweede manche speelden harde armen hem parten en omdat zijn hand hierdoor meerdere keren van het stuur schoot, was het te gevaarlijk om in de wedstrijd te blijven waardoor hij besloot om terug te keren naar het rennerskwartier.
 
Marnicq Tuininga kwam aan de start in de UMX-wedstrijd in Heerde. Omdat hij voor de eerste manche een slecht loodje trok, moest hij vanaf de tweede startrij starten. Dit zorgde ervoor dat hij slecht weg kwam en hij veel werk te doen had om naar voren te komen. Helaas liep het niet zo vlot als dat Marnicq had gewild waardoor hij genoegen moest nemen met een 23ste plaats. Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij maar helaas kwam hij in de eerste bocht ten val waardoor hij opnieuw vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Omdat hij niet lekker in zijn ritme kon komen en nog een keer viel, kwam hij in deze manche niet verder dan een achtentwintigste plaats en werd het een dag om snel te vergeten.
 
Aanstaande donderdag zullen verschillende leden van JTX Racing starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen.


Afbeelding-32.jpg

overzicht