nieuws over motorcross

Loeka Thonies in de top vijf in ONK 125 in Harfsen

Loeka Thonies van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Harfsen in de top vijf geeindigd. Thonies liet in beide manches een hele goede snelheid zien maar omdat hij in de week voor de wedstrijd ziek was geweest, miste hij de energie om tot in de slotfase door te kunnen blijven gaan waardoor hij beide keren als vijfde over de finish kwam. Ook Nikolaj Skovgaard en John Cuppen lieten goede dingen zien maar door een paar kleine tegenslagen finishten beiden net buiten de top tien in hun klasse.

Loeka Thonies zette in de tijdtraining van de 125cc klasse de snelste tijd op de klok maar kwam in de eerste manche heel slecht weg en moest vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren komen. Met hele snelle rondetijden kwam hij terug naar voren en regelmatig wist hij de snelste tijd neer te zetten. Hij vocht zich terug naar een vijfde plaats maar kwam helemaal stuk gereden over de finish. In de tweede manche nam hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen maar omdat de eerste manche hem zoveel krachten hadden gekost, moest hij het tempo naar tien minuten laten zakken. Loeka zakte verschillende plaatsen terug en kwam helemaal kapot op een vijfde plaats over de finish. Aangezien Loeka in de week voor de wedstrijd ziek is geweest, was een vijfde plaats in het dagklassement een prima prestatie!

In de tijdtraining van de 500 klasse lagen de tijden dicht bij elkaar maar John Cuppen wist een scherpe tijd neer te zetten en sloot de sessie af als tiende. Na een matige start in de eerste manche wist hij zich al snel op te werken naar een achtste plaats totdat hij helaas ten val kwam. Met een krom stuur en koppelingshendel moest hij terug naar de pits. Ondanks de tijd die hierbij verloren ging, wist hij toch nog terug te komen naar een vijftiende plaats waarmee hij de manche toch nog met een goed gevoel af kon sluiten.

In de tweede manche kwam hij in de top tien uit de eerste bocht maar op een negende plaats rijdend, kon hij de juiste lijnen niet vinden waardoor hij door verschillende rijders werd gepasseerd. John viel terug naar een twaalfde plaats maar vond na een aantal ronden de juiste lijnen en begon de rijders voor hem onder druk te zetten. Helaas was de tijd tekort om ze nog te passeren waardoor hij als twaalfde over de finish kwam!

Nikolaj Skovgaard was in de training volgens eigen zeggen niet snel genoeg en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een 23ste plaats. Vol goede moed ging hij in de eerste manche van start maar omdat hij betrokken raakte bij een valpartij moest hij van achter uit het veld terug naar voren komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist er nog een zestiende plaats uit te halen. De start van de tweede manche was beter en wederom ging hij de strijd aan met de concurrentie. Knokkend voor iedere meter wist hij er een elfde plaats uit te halen waarmee hij twaalfde werd in het dagklassement.

Marnick Schel kreeg een tegenslag te verwerken in de DMX-wedstrijd in Rilland. Bij de start van de eerste manche dook hij als leider de eerste bocht in maar omdat hij hierin onderuit schoof, kreeg hij een aantal rijders over zich heen. Hierbij liep hij een grote snee op in zijn pols die hij in het ziekenhuis heeft laten hechten. Gelukkig heeft Marnick niets gebroken en hoopt er over twee weken bij de volgende wedstrijd in Axel weer terug bij te zijn.

Voor de andere JTX Racing rijders gaat het Open Nederlands Kampioenschap aanstaande zaterdag verder in Den Dungen.

Afbeelding-20.jpg

overzicht