nieuws over motorcross

Loeka Thonies pakt podiumplaats in het ONK 125 in Den Dungen

Loeka Thonies van JTX Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Den Dungen een podiumplaats weten te behalen. Thonies reed twee sterke manches waarmee met twee keer een vijfde plaats derde wist te worden in de daguitslag.

In de training kon Loeka niet echt een goede ronde aanzetten maar wist toch een nette vierde tijd neer te zetten. Na een matige start in de eerste manche kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een derde plaats maar kreeg helaas met nog vier ronden te gaan te kampen met een kapotte achterband waardoor hij twee plaatsen prijs moest geven en als vijfde afgevlagd werd.
 
In de tweede manche verliep de start verre van volgens plan waardoor hij bijna als laatste uit de eerste bocht kwam. Loeka begon aan een zinderende inhaalrace en wist zich helemaal terug te knokken naar een vijfde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement.
 
Een dag later ging Loeka met Joel van Mechelen van start in een 4 uursenduro in Valkenswaard. Ze namen gelijk de leiding maar tijdens de eerste run van Loeka verloren ze een kwartier omdat het voortandwiel in vier stukken was gebroken. Na deze tegenslag maakten ze veel terrein goed en wisten de eerste heat over twee uur af te sluiten op een derde plaats.
 
In de tweede manche vertrokken ze als eerste en enkel bij het wisselen van de hesjes hebben ze die even af moeten staan. Na een goed gereden heat wisten ze ditmaal wel te winnen en eindigden hiermee op een tweede plaats in het dagklassement.
 
Sven te Dorsthorst reed in Den Dungen weer zijn eerste wedstrijd na zijn blessure. In de training verkende hij rustig het circuit maar had het vervolgens moeilijk om een goede tijd neer te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een vijftiende tijd.
 
Door een slechte start en een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij bouwde zijn wedstrijd rustig op maar omdat het tempo niet hoog genoeg was, kwam hij niet verder dan een zestiende plaats. In de tweede manche was zijn start redelijk en kon hij goed mee rijden met de rijders voor hem totdat hij er in het heetst van de strijd hard afgereden werd. Sven viel hierdoor terug naar de laatste plaats en begon aan een inhaalrace. Fanatiek rijdend kwam hij nog ver terug en werd als twaalfde afgevlagd.

Marnicq Tuininga wist het afgelopen weekend een podiumplaats te behalen in de crisiscross. Het circuit was technisch en pittig maar Marnicq wist zich hierop goed staande te houden. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd heeft hij twee plaatsen prijs moeten geven waardoor hij als vierde afgevlagd werd. Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start en ging achter de gebroeders Kroon aan die beiden in de ONK competitie actief zijn. Hij reed een nette wedstrijd die hij af wist te sluiten op een mooie derde plaats. Met een 4-3 in de manches eindigde Marnicq op een derde plaats in het dagklassement en kan tevreden terugblikken op deze wedstrijd.


Afbeelding-131.jpg

overzicht