nieuws over motorcross

Schel en Tuininga strijden voor de punten in Axel en Lochem

Marnick Schel van JTX Racing heeft het afgelopen weekend de schade beperkt weten te houden in de DMX Zuid Competitie. Ondanks dat Marnick nog veel last had van zijn hand en pols besloot hij toch om af te reizen naar Axel om te proberen zoveel mogelijk punten te pakken voor het DMX Zuid Kampioenschap. Voor Marnick was het de eerste keer dat hij deel nam aan een wedstrijd in Axel waardoor hij de training benutte om het circuit te verkennen.
 
De eerste manche begon met een tegenslag want bij de start kwam hij ten val in de eerste bocht en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in maar al snel kreeg hij last van zijn hand waardoor hij de motor niet goed meer vast kon houden. Ondanks dit knokte hij door en wist er toch nog een dertiende plaats uit te halen. In de tweede manche was zijn start vele malen beter en kon rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij het stuur niet goed vasthouden, wat tot gevolg had dat zijn hand er een aantal keren vanaf schoot. Marnick probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist er een negende plaats uit te slepen, waarmee hij ook in het dagklassement negende werd.
 
Marnicq Tuininga kwam aan de start in de UMX wedstrijd in Lochem. Dit is een harde, snelle baan die je moet liggen. De snelheid lag hoog in de 125cc klasse en in deze klasse werden dan ook de snelste tijden van de dag neergezet. In het deelnemersveld van circa vijftig rijders pakte Marnicq een matige start maar kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en finishte als achttiende. De start van de tweede manche was vele malen beter maar helaas raakte hij betrokken bij een valpartij. Vanaf een laatste plaats vocht hij zich terug naar voren en wist na een wedstrijd waarin hij alles heeft gegeven op een zestiende plaats over de finish te komen. Met een 18-16 in de manches eindigde Marnicq op een zestiende plaats in het dagklassement.


marnicqlochem2018.jpg

overzicht