nieuws over motorcross

Alle teamleden van JTX Racing in de top tien in ONK in Veendam

Alle leden van JTX Racing zijn in het Open Nederlands Kampioenschap in Veendam in de top tien geeindigd. Loeka Thonies werd vijfde in de 125cc, Sven te Dorsthorst en John Cuppen werden negende en tiende in de 500 klasse en Nikolaj Skovgaard legde beslag op een negende plaats in de 250 klasse. Marnick Schel over won de pijn van zijn pols en wist in de DMX wedstrijd in Eindhoven achtste te worden.

Loeka Thonies kon in de training van de 125cc niet lekker in zijn ritme komen waardoor het zetten van een perfecte ronde hem niet makkelijk af ging. Toch wist hij er een vijfde tijd uit te halen waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats.
 
Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Loeka er niet goed bij en kwam pas rond de twintigste plaats door de eerste bocht. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een zesde plaats. Helaas kwam hij toen ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een twaalfde plaats. Loeka herstelde zich goed en vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd nog terug naar een negende plaats.
 
De start van de tweede manche was iets beter en ook het rijden in deze manche was goed. Vanaf een twaalfde plaats kwam hij terug naar voren en wist op een derde plaats over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

Sven te Dorsthorst en John Cuppen kwam aan de start in de 500 klasse. Sven begon aan de dag met een tiende tijd in de tijdtraining en John kwam uit op een veertiende tijd. De eerste manche begon wisselend want Sven kon als dertiende aan de wedstrijd beginnen terwijl John slecht weg kwam. Gedurende de wedstrijd wist Sven een aantal plaatsen winst te boeken en kwam op een tiende plaats over de finish. Ook John kwam al snel richting de top tien. Echter omdat hij twee rijders niet wist te passeren, reed hij zich stuk waardoor hij van de ideale lijnen afweek. John bleef het proberen maar helaas zat er niet meer in dan een dertiende plaats.
 
In de tweede manche was het John die de beste start wist te pakken en als vijfde aan de wedstrijd kon beginnen. Het tempo van de kopmannen was net iets te hoog en na een aantal ronden moest hij het tempo iets laten zakken. Dit koste hem een aantal plaatsen maar toch wist hij de manche op een nette achtste plaats af te sluiten waarmee hij tiende werd in de daguitslag. Sven pakte een hele goede start maar werd in de eerste bocht naar buiten gedreven waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Sven deelde zijn wedstrijd goed in en kwam gedurende de wedstrijd terug naar een elfde plaats. In het dagklassement leverden deze resultaten hem een negende plaats op.
 
Nikolaj Skovgaard vond in de training van de 250 klasse niet de juiste snelheid waardoor hij niet verder kwam dan een vijfentwintigste plaats. Hij pakte een goede start in de eerste manche maar helaas ondervond hij hinder van een valpartij in de startbocht. Daarna zocht hij naar de juiste snelheid en wist terug te komen naar een elfde plaats. Helaas ondervond hij ook in de tweede manche problemen in de startbocht maar opnieuw begon hij aan een opmars naar voren en finishte wederom als elfde. Met deze resultaten eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement.
 
Marnick Schel nam deel aan de DMX Zuid wedstrijd in Eindhoven. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. De hele wedstrijd moest hij zijn positie verdedigen maar hier slaagde hij goed in en kwam ondanks de pijn in zijn hand op een zesde plaats over de finish.

In de tweede manche kwam hij rond de tiende plaats uit de start maar helaas kon hij zijn motor na een aantal ronden al niet meer vasthouden waardoor hij het tempo heeft laten zakken en terug zakte naar een negende plaats. In het dagklassement waren zijn resultaten goed voor een achtste plaats.


nikolajveendam2018.jpg

overzicht