nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard blijft vierde in het Deens Kampioenschap

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing kende zondag een moeilijke dag in het Deens Kampioenschap in Aalborg. In beide manches pakte hij een goede start maar kon in zowel de eerste als de tweede manche niet lekker in zijn ritme waardoor hij veel fouten maakte. In de tweede manche reed hij in de top vijf toen hij ten val kwam in de modder. Na een zware dag eindigde Nikolaj op een achtste plaats en blijft hiermee op een vierde plaats staan in de tussenstand.

Jesse en Marnick Schel kenden afgelopen zondag wisselend succes in de DMX-wedstrijd in Biest Houtakker. Jesse wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten en kwam in de eerste manche rond de zesde plaats uit de start. Helaas gooide een valpartij toen roet in het eten waardoor hij werd teruggeslagen naar een negende plaats. Na de valpartij herstelde Jesse zich goed en wist zich met de snelste tijd in de manche terug te knokken naar een derde plaats. Ook in de tweede manche kwam Jesse vanaf een zesde plaats terug naar een derde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement.
 
Marnick kwam niet fit aan de start in Biest Houtakker omdat hij op woensdag zijn enkel had verdraaid. Bij de start van de eerste manche moest hij hard in de remmen omdat er een rijder vlak voor hem viel. Als voorlaatste begon hij aan de wedstrijd en zette de achtervolging in. Gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan en kwam helemaal terug naar een zevende plaats. Helaas kwam hij toen tot twee keer toe met zijn voet in de grond en verdween met een van pijn vertrokken gezicht uit de wedstrijd. In de tweede manche heeft Marnick niet meer gereden en hij hoopt over twee weken bij de wedstrijd in Boekel weer fit te zijn!


nikoaalborg.jpg

overzicht