nieuws over motorcross

JTX Racing boekt goede resultaten in Boekel

JTX Racing heeft dit weekend op het circuit van Boekel goede resultaten neer weten te zetten. Loeka Thonies werd hier derde in het NK van de MON, Jesse Schel won de DMX125 wedstrijd en Marnick Schel finishte een manche in de top drie. Helaas kwam hij in de tweede manche ten val en blesseerde zijn enkel.
 
Loeka Thonies wist in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON in Boekel derde te worden. In de tijdtraining ging in de eerste ronde zijn 250 machine kapot waardoor hij op zijn 125cc machine toch nog een eenentwintigste tijd in de gecombineerde MX1/MX2 klasse neer wist te zetten.
 
Voor de eerste manche had hij een motor geleend en wist helemaal vanaf de buitenzijde een goede start te pakken zodat hij in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de wedstrijd wisselde hij veelvuldig van posities en kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish waarvan hij de derde MX2-rijder was. Bij de start van de tweede manche kwam hij heel goed over het hek maar kon het voorwiel vervolgens niet aan de grond houden. Op een elfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist op het loodzware circuit zijn eigen wedstrijd te rijden. In de laatste twee ronden wist hij nog flink te versnellen en kwam als veertiende over de finish waarvan hij de derde MX2-rijder was. Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats.
 
Voor Jesse en Marnick Schel stond er een DMX-wedstrijd in Boekel op de kalender. Jesse kwam in de eerste manche vanaf een vijfde plaats terug naar de koppositie en wist dit vast te houden tot over de finish. Ook in de tweede manche startte hij rond de vijfde plaats maar gelijk in de eerste ronde stootte hij door naar de koppositie en wist de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. Met een dubbele mancheoverwinning pakte Jesse het maximale aantal punten en de dagoverwinning. Door deze overwinning heeft hij belangrijke punten goed weten te maken op de kopman en staat nu nog slechts drie punten achter.
 
Marnick Schel wist in de tijdtraining de pole position te veroveren. Vervolgens pakte hij in de eerste manche een hele goede start en begon op een tweede plaats aan de wedstrijd. Dit wist hij goed vast te houden totdat hij in het midden van de wedstrijd een plaats in moest leveren. Marnick was het hier niet mee eens en sloeg niet veel later terug en kwam als tweede over de finish. In de tweede manche ging het helaas op een vierde plaats rijdend flink mis voor Marnick. Hij kwam aan het achterwiel rijdend van de derde man hard ten val, liep hierbij een krom stuur op en een pijnlijke enkel waardoor hij de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten.
 
Nikolaj Skovgaard kwam aan de start in het Deens Kampioenschap voor clubs. In deze wedstrijd vertegenwoordigde hij met nog twee andere rijders zijn club. In de tijdtraining wist hij een derde tijd op de klok te zetten en omdat zijn clubgenoten in de andere groepen een eerste en een tweede tijd neer wisten te zetten, kwalificeerden ze zich als eerste.

In de eerste manche voelde hij zich in de eerste paar ronden goed maar kreeg daarna harde onderarmen waardoor hij terug viel naar een negende plaats. In de tweede manche pakte hij kopstart maar in de beginfase moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en viel terug naar een vierde plaats. Nikolaj weerde zich kranig totdat hij een probleem kreeg met de versnellingsbak en alleen nog in de vierde versnelling kon rijden. Verschillende plaatsen gingen hierdoor verloren waardoor hij opnieuw genoegen moest nemen met een negende plaats. Zijn teammaten deden alles wat ze konden en uiteindelijk wisten ze met een verschil van slechts 1 punt op het winnende team tweede te worden.


marnickboekel.jpg

overzicht