nieuws over motorcross

Kwalificatie voor Loeka Thonies in EMX125 wedstrijd in Assen

Loeka Thonies van JTX Racing heeft zich het afgelopen weekend weten te kwalificen voor de laatste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Assen. Loeka wist in de tijdtraining gelijk in zijn eerste snelle ronde een goede tijd neer te zetten waarmee hij opdat moment op een elfde tijd stond. Later in de training werd de baan sneller maar helaas kon Loeka zijn tijd toen niet meer verbeteren waardoor hij terugzakte naar een achtentwintigste tijd, wat voldoende was voor kwalificatie voor de wedstrijd.
 
De eerste manche begon met een tegenslag voor de crosser uit Boekel want hij kwam bij de start ten val en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed en constant tempo kwam hij terug naar een vierentwintigste plaats. Loeka had de snelheid om in de punten te kunnen finishen maar verloor af en toe veel tijd bij het passeren van achterblijvers waardoor hij genoegen moest nemen met een vierentwintigste plaats.
 
Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij niet goed in zijn ritme komen waardoor hij terugzakte tot buiten de top twintig. Na een aantal ronden herpakte Loeka zich en werkte zich terug op naar een vijftiende plaats maar door twee valpartijen kwam hij helaas niet verder dan een achtentwintigste positie. Loeka is niet tevreden over zijn optreden in de tweede manche omdat zijn snelheid goed was voor een plaats in de top vijftien.
 
Voor Nikolaj Skovgaard was het een Zweeds weekend. Op zaterdag reed hij een clubwedstrijd op het circuit van Vrigstad, wat een hele snelle maar mooie baan is. Nikolaj had het juiste ritme al snel gevonden en was de snelste rijder op de baan in de training. Voor de eerste manche had het veel geregend waardoor de 450 rijders in het voordeel waren. Nikolaj gaf alles wat hij had maar moest genoegen nemen met een derde plaats. In de tweede manche was het circuit weer droog. Nikolaj volgde de kopman voor een lange tijd maar kon het verschil niet maken en werd tweede.
 
Op zondag reed hij een wedstrijd op het circuit van Varnamo MX Banor. Hier deed ook een lokale EMX250-rijder mee die op zijn thuisbaan een hele goede snelheid had. Nikolaj finishte in beide manches als tweede maar lag in de tweede manche slechts drie seconden achter op de uiteindelijke winnaar. Over beide dagen wist Nikolaj wel het eindklassement te winnen.


Planet_Assen35.jpg

overzicht