nieuws over motorcross

Jesse Schel pakt de DMX Zuid 125 titel in Rosmalen

Jesse Schel van JTX Racing is in Rosmalen DMX Zuid kampioen geworden in de 125cc klasse. Jesse begon met een voorsprong van zeven punten aan de laatste wedstrijd van het DMX Zuid Kampioenschap in Rosmalen. In de eerste manche kwam hij vanaf een zesde plaats terug naar een tweede positie. Door de vele regenval werd besloten om de tweede manches af te gelasten waardoor Jesse voldoende punten had gescoord om zich tot kampioen in de 125cc klasse te laten kronen.
 
Nikolaj Skovgaard had al lang niet meer in het zand gereden en daardoor kwam hij in de training van het ONK 250 in Arnhem niet verder dan een 21ste tijd. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij net buiten de top tien uit de eerste bocht kwam. Helaas verloor hij de controle over de motor en kwam ten val. In het heetst van de strijd kwam hij niet veel later met een andere rijder in aanraking en belandde buiten de baan waardoor hij genoegen moest nemen met een zestiende plaats.
 
In de tweede manche kreeg hij al snel de vierde plaats in handen. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden maar in een gevecht om de vierde/vijfde plaats kwam hij ten val en finishte uiteindelijk als zesde.
 
Naast Nikolaj kwam John Cuppen aan de start in de 500 klasse. Nadat hij een veertiende tijd had neergezet in de tijdtraining, wist hij in de eerste manche een redelijke start te pakken en kwam rond de tiende plaats door de eerste bocht. Helaas kwam hij in de tweede bocht helemaal dwars te staan en belandde buiten de baan. In de beginfase had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar na een aantal ronden wist hij enkele plaatsen winst te boeken en kwam als twaalfde over de finish.
 
In de tweede manche had hij het moeilijk in de beginfase maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam hij beter in zijn ritme en begon in te lopen op de rijders voor hem. Hij zette alles op alles maar helaas was het net niet genoeg waardoor hij op een tiende plaats over de finish kwam.
 
Sven te Dorsthorst was in Arnhem nog niet in staat om te rijden. Een week eerder had hij zijn knie flink gestoten maar door middel van rust, afgewisseld met fysiotherapie, hoopte hij toch in Arnhem te kunnen rijden. Helaas merkte hij al snel dat hij nog teveel hinder ondervond van zijn blessure waardoor hij besloot om niet verder te gaan.
 
Jorn Zoetekouw wist achtste te worden in de 5 uurs Vulkan Enduro. In deze wedstrijd kwam hij aan de start met Tom Derks. De route van 6,5 kilometer was ontzettend technisch en behoorde tot de echte hard enduro wedstrijden. Jorn startte vanaf de tweede startrij maar na de eerste ronde was hij al opgeschoven naar een vierde plaats. Na zijn run van 1 uur en 15 minuten lagen ze op een derde plaats. Tom kreeg last van kramp en kwam na 45 minuten binnen rijden. Jorn reed opnieuw een nette run en kwam als achtste over de finish van de 120 teams.


jessekampioen.jpg

overzicht