nieuws over motorcross

John Cuppen in de top vijftien in Dutch Masters 250 in Oss

John Cuppen van JTX Racing heeft in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250 in Oss een top vijftien plaats weten te behalen. John had in de training de vloeiende lijnen nog niet te pakken en kwam daardoor niet verder dan een 32ste tijd. In de eerste manche begon hij rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd en reed met een lekker tempo met zijn voorgangers mee. Dit zorgde ervoor dat hij gedurende de wedstrijd naar voren kwam en als negentiende over de finish kwam. In de tweede manche pakte hij een super start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk kon hij goed meerijden en zich optrekken. Gedurende de manche maakte hij twee fouten waardoor hij een paar plaatsen terug viel maar toch kwam hij op een nette veertiende plaats over de finish.

Loeka Thonies voelde zich goed op de baan en wist in de tijdtraining van de 250 klasse een nette 23ste tijd op de klok te zetten waarmee hij zich kwalificeerde voor de wedstrijd. Bij de start van de eerste manche raakte hij de rijder die naast hem stond waardoor hij pas op een dertigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de eerste tien minuten maakte hij veel plaatsen goed en in de rest van de manche heeft hij in strijd gezeten om de twintigste plaats. Door een paar fouten in de slotfase kwam hij als eenentwintigste over de finish en scoorde hiermee net geen punten.
 
Omdat het starthek defect was, kreeg hij voor de tweede manche een plaats aan de linkerkant waardoor hij niet van start kon gaan en achteraan aan moest sluiten. In de eerste ronde kwam hij al vanaf een zevenendertigste plaats terug naar een eenentwintigste plaats en wist in de rest van de manche een mooi tempo aan te houden.  Vaak wisselde hij van positie tussen de twintigste en 23ste plaats. In de laatste paar bochten zette hij nog alles op alles en wist nog twee rijders te passeren om uiteindelijk als eenentwintigste te finishen.
 
Jesse Schel kwam in de vrije training van de 125cc op zaterdag hard ten val en liep hierbij een zeer pijnlijke rug, schouder en schaafwonden op. In de tijdtraining op zondag heeft hij twee ronden geprobeerd om te rijden maar helaas ging het niet waardoor hij teleurgesteld het circuit heeft verlaten!
 
Marnick Schel kwam aan de start bij de MON MX2 inters in Lottum. In de training lukte het hem niet om een perfecte ronde neer te zetten waardoor hij op een achttiende plaats strandde. In de eerste manche kwam hij over het starthek met iemand in aanraking waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Marnick kwam met goede rondetijden terug naar voren en wist als achttiende te finishen. In de tweede manche wilde hij zich revancheren maar helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij op een zeventiende plaats strandde, wat hem in het dagklassement een twintigste plaats opleverde.
 
De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt verreden op zondag 5 mei in Axel.


johnoss2019.jpg