nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard in de top twintig in ONK 250 in Lelystad

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lelystad twee top twintig plaatsen bij elkaar weten te rijden. Nadat Nikolaj zich als dertiende in zijn groep had gekwalificeerd, werd hij na een goede start in de eerste manche naar buiten gedrukt. Rond de twintigste positie kon hij aan de wedstrijd beginnen en wist zich hier de hele manche staande te houden, wat hem een twintigste plaats opleverde. In de tweede manche was zijn start ongeveer hetzelfde en wist hij vanaf een 23ste plaats terug te komen naar een twintigste plaats.

John Cuppen had het in de training van de 250 klasse moeilijk op het circuit maar wist zich met een twintigste tijd te kwalificeren voor de A groep. Wel moest hij vanaf de tweede startrij starten en dit zorgde ervoor dat hij in de eerste ronde van de eerste manche niets zag vanwege het vele stof. Gedurende de wedstrijd was John met een groepje in gevecht net binnen de top dertig maar bij een inhaalpoging in de laatste ronde kwam hij ten val en moest genoegen nemen met een 37ste plaats. De start van de tweede manche was beter waardoor hij rond de vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase moest John ze laten gaan maar dit had tot gevolg dat hij ze op het snelle circuit met 1 ideale lijn niet meer terug kon halen. John sloot de manche af als vijfentwintigste en keerde ontevreden terug naar de paddock.

Loeka Thonies begon niet helemaal fit aan de dag in de 250 klasse. Na meerdere snelle ronden wist hij in de training een zeventiende tijd op de klok te zetten. Echter in de laatste ronde zakte hij met zijn tijd terug naar een vierentwintigste plaats waardoor hij zich niet wist te kwalificeren voor de A groep. Voor Loeka zijn er volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen in Axel.

Jesse Schel kwam uit in de 125cc klasse in Lelystad. Jesse heeft nog niet veel ervaring op het rijden van harde circuits waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste tijd in de tijdtraining. Dit had tot gevolg dat hij helemaal vanaf de buitenzijde moest starten. In de eerste manche kwam hij er redelijk goed door maar werd rond de twintigste plaats rijdend naast de baan gedrukt en kwam ten val. Nadien kwam hij niet lekker meer in zijn ritme waardoor er niet meer in zat dan een eenendertigste plaats.

Ook in de tweede manche moest hij vanaf de buitenzijde starten waardoor hij er slecht bij zat. Ondanks verwoede pogingen, kon hij niet lekker in zijn ritme komen en strandde op een negenentwintigste plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevenentwintigste plaats in het dagklassement.

Volgend weekend staat voor JTX Racing de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in het Zeeuwse Axel.

nikolajlelystad2019.jpg