nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard zesde in het Deens Kampioenschap

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in het Deens Kampioenschap op een sterke zesde plaats geeindigd. In de eerste manche liet hij een goede snelheid zien en wist als zevende over de finish te komen. In de tweede manche kon hij het tempo hoger houden, wat resulteerde in een zesde plaats.
 
Het begint steeds beter te gaan met de schouderblessure van Nikolaj. De dag begon niet helemaal volgens plan want door een mechanisch probleem in de tijdtraining sloot hij de sessie als laatste af waardoor hij in beide manches als 33ste op mocht rijden naar het starthek.
 
Vanaf de buitenzijde wist Nikolaj een goede start te pakken en kwam als vijfde uit de eerste bocht. Met een goede snelheid werkte hij een sterke wedstrijd af en kwam als zevende over de finish.

Na een goede start in de tweede manche kon hij ditmaal meer blijven pushen en finishte op een mooie zesde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.
 
John Cuppen en Jesse Schel namen deel aan de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel. Er stonden veel toppers aan de start waardoor er in de training hard gereden moest worden om je te kwalificeren. John kwam uit op een zesendertigste tijd in de 250 klasse en zat erbij! Rond de vijfentwintigste plaats begon hij aan de wedstrijd maar kwam al vrij snel buiten de baan terecht. Met een goed ritme, had hij de aansluiting al snel weer gevonden met een groepje van zes of zeven rijders. Helaas was de tijd tekort om nog plaatsen winst te boeken waardoor hij als zevenentwintigste over de finish kwam.
 
De start van de tweede manche mislukte helemaal waardoor hij bijna als laatste de eerste bocht in dook. Gelijk had hij een goed gevoel op de baan maar in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en belandde buiten de baan. Met rondetijden die goed waren voor een plaats rond de twintigste positie, vocht hij zich gedurende de wedstrijd terug naar een zesentwintigste plaats.
 
Jesse Schel heeft het nog moeilijk in de tijdtraining maar wist zich met een 39ste tijd wel te kwalificeren voor de 125cc wedstrijd. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en tot overmaat van ramp kwam hij tijdens zijn opmars na een sprong met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Jesse gaf de strijd niet op en sloot de manche af op een vijfendertigste plaats. Ook in de tweede manche kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel in de derde bocht. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een opmars en wist zich gedurende de wedstrijd helemaal terug te knokken naar een 29ste plaats.
 
Aankomend weekend zal JTX Racing aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.


nikd.jpg