nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard pakt vijf punten in EMX2T Kampioenschap in Mantova

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing heeft in de derde wedstrijd om het EMX2T Kampioenschap in het Italiaanse Mantova vijf punten weten te scoren.

In de tijdtraining kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor hij zich als vijfentwintigste kwalificeerde.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start maar er was een grote valpartij in de eerste bocht waar ook Nikolaj hinder van ondervond. Vanuit de achterhoede reed hij een goede inhaalrace en finishte als twintigste waarmee hij een punt pakte.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend waardoor de baan erg modderig was in de tweede manche. Nikolaj pakte een hele goede start en kwam net buiten de top tien uit de eerste bocht. Helaas kwam hij niet veel later in aanraking met een andere rijder en viel. Na deze tegenslag probeerde hij zijn ritme te vinden en werkte zich helemaal terug op naar een zeventiende plaats, waarmee hij vier punten pakte! Volgend weekend zal Nikolaj van start gaan in het EMX2T Kampioenschap in Portugal.

John Cuppen en Loeka Thonies kwamen aan de start in het ONK 250 in Heerde. John moest in het begin van de training even wennen aan de positieve verandering van het circuit en zette een vijfentwintigste tijd neer. De eerste manche begon met een tegenslag want hij kwam bij de start ten val en moest vanuit de achterhoede aan een inhaalrace beginnen. John ging de strijd aan met de concurrentie en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd op een achttiende plaats over de finish. Ook in de tweede manche mislukte zijn start omdat hij tot stilstand kwam in de startbocht. Ditmaal ging het rijden niet soepel en daardoor kreeg hij het juiste ritme niet te pakken. Dit zorgde ervoor dat hij in deze manche niet verder kwam dan een negentiende plaats.

Nadat Loeka zich als achttiende had weten te kwalificeren haakte hij bij de start van de eerste manche in de rijder die naast hem stond waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Omdat veel rijders in de eerste drie bochten ten val kwamen, kon hij al veel plaatsen winst boeken. Op een achttiende plaats rijdend kwam hij in de oranje baanafzetting ten val. Na deze tegenslag herstelde hij zich goed maar drie ronden later kwam hij hard ten val op een springbult en moest hierdoor met een kromme motor de wedstrijd verlaten. Bij de start van de tweede manche had hij veel wielspin op het beton waardoor hij er niet goed bij zat. In het begin had hij het moeilijk om in het juiste ritme te komen maar toch kreeg hij de aansluiting met een groepje tot aan de vijftiende man. Helaas kreeg hij toen af te rekenen met een motorstoring waardoor deze niet meer wilde starten. Pas na twee ronden kreeg hij de motor weer aan de praat maar helaas kreeg hij tijdens de manche opnieuw af te rekenen met deze storing waardoor hij de manche rustig uit heeft gereden.

Aankomende zondag zullen John en Loeka aan de start komen in het ONK 250 in Harfsen.

112021.jpg