nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard twaalfde in EMX2T in Portugal

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing heeft in de derde wedstrijd van het EMX2T kampioenschap in het Portugese Agueda een twaalfde plaats weten te behalen. Nadat Nikolaj zijn tijd drie keer wist te verbeteren in de tijdtraining kwam hij uit op een zeventiende tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en door een goede eerste ronde wist hij verschillende rijders te passeren. Nikolaj werkte een goede wedstrijd af en kwam als dertiende over de finish. In de tweede manche wist hij na niet zo‚€™n goede start veel rijders te passeren in de eerste ronde. In de rest van de manche ging hij het gevecht aan met een groepje van rijders en dit zorgde ervoor dat hij op een twaalfde plaats over de finish kwam. Met deze resultaten werd hij twaalfde in de daguitslag.
 
John Cuppen en Loeka Thonies reden een wedstrijd om het ONK 250 in Harfsen. John kon in de tijdtraining van de 250 klasse niet in zijn ritme komen en kwam na verwoede pogingen niet verder dan een 32ste tijd. Dit had tot gevolg dat hij in de eerste manche geen goede start pakte en rond de dertigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. John reed gedurende de wedstrijd in een strijdend groepje en werd 23ste. Ook in de tweede manche moest hij rond de dertigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een inhaalrace maar kwam hierbij in de omheining terecht. Omdat hij vast zat tussen de motor en het hekwerk duurde het lang voordat hij weer weg was. John had even nodig om de aansluiting terug te vinden en begon vervolgens plaatsen winst te boeken. Dit zorgde ervoor dat hij er toch nog een 23ste plaats uit wist te halen.
 
Loeka had veel moeite met de baan en slaagde er niet in om een goede neer te zetten in de tijdtraining van de 250 klasse waardoor er niet meer in zat dan een 33ste tijd. Loeka moest in beide manches vanaf de tweede startrij starten. In de eerste manche kwam hij in de beginfase ook nog ten val waarbij tijd verloren ging. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog terug te komen naar een dertigste plaats. Ook in de tweede manche had hij het moeilijk om terug naar voren te komen. Tijdens zijn opmars moest hij in de tweede ronde uitwijken voor een andere rijder waardoor ze samen ten val kwamen. Ver achter de laatste hervatte hij de wedstrijd en kon daardoor de manche niet uitrijden zoals hij dat had gewild.
 
Jesse Schel kwam aan de start in de 125cc in Harfsen. In de tijdtraining was het circuit nog erg glad. Jesse kwam in de tijdtraining ten val en zette een 32ste tijd op de klok. Vanaf de tweede startrij begon hij rond de dertigste plaats aan de eerste manche maar kwam op het verraderlijke circuit goed terug naar voren en werd twintigste. Ook in de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden. Echter ditmaal kreeg hij al snel last van harde onderarmen maar hij vocht door en wist er nog een vierentwintigste plaats uit te halen. Deze resultaten bezorgden hem een eenentwintigste plaats in het dagklassement.

Marnick Schel reed een wedstrijd om het MON NK MX2 inters in Boekel. Voor Marnick was het weer de eerste wedstrijd op de 250 2-takt. In de tijdtraining wist hij een redelijke ronde neer te zetten waarmee hij uitkwam op een negende tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. Al snel wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. Helaas lag het tempo te hoog waardoor Marnick zich helemaal leeg reed en terugzakte naar een elfde plaats. De start van de tweede manche was minder goed maar Marnick werkte een constante wedstrijd af en wist terug te komen naar een negende plaats. Dit leverde hem in het dagklassement een tiende plaats op.
 
De volgende wedstrijd voor JTX Racing is de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op Hemelvaartsdag in Rhenen.


PHOTO-2019-05-19-19-53-34.jpg