nieuws over motorcross

John Cuppen scoort top twintig plaats in de Dutch Masters in Rhenen

John Cuppen van JTX Racing heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen een top twintig plaats weten te behalen. In beide manches startte de crosser uit Escharen in de middenmoot en wist zich gedurende de wedstrijd terug te vechten naar een 22ste en een twintigste plaats.

In de training stond John na een aantal ronden buiten de top dertig en was hier niet tevreden mee. Hij ging nog een keer terug het circuit op en wist zijn tijd aanzienlijk te verbeteren. Dit zorgde ervoor dat hij de training af kon sluiten op een vijfentwintigste plaats.

In de eerste manche begon hij in de middenmoot aan de wedstrijd. In de beginfase moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar een achtentwintigste positie. Omdat John een goed tempo kon blijven rijden, wist hij gedurende de wedstrijd verschillende plaats winst te boeken en kreeg de aansluiting met een groepje van rijders. Helaas kon hij geen plaatsen winst meer boeken en kwam op een 22ste plaats over de finish.

Ook in de tweede manche was zijn start niet helemaal super en daarnaast was hij in de beginfase iets te voorzichtig. Na een aantal ronden herpakte hij zichzelf en begon met de groep voor hem mee te rijden. Na een aantal mooie duels kwam hij aan op een twintigste plaats en ging de strijd aan met de negentiende man. John kom net niet passeren en finishte op een twintigste plaats.

In het dagklassement eindigde John op een vijfentwintigste plaats in Rhenen. Morgen zal hij starten in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Gemert.

Daguitslag Dutch Masters 250 Rhenen:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Ben Watson 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
4 Henry Jacobi 38 Pnt
5 Bas Vaessen 34 Pnt
25 John Cuppen 2 Pnt


johnrhenen2019.jpg