nieuws over motorcross

John Cuppen in de top tien in ONK 250 in Gemert

John Cuppen van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Gemert in de top tien geeindigd. John had gelijk in de training een goed ritme en zette een achtste tijd op de klok. In de eerste manche pakte hij een goede start maar door een valpartij in de tweede bocht kwam hij in het gedrang terecht. Vanaf een vijftiende plaats begon hij aan een opmars en finishte op een nette elfde plaats. In de tweede manche pakte hij een hele goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Lang reed hij op een zevende plaats maar door problemen met het zicht zakte hij een aantal plaatsen terug. In de slotfase herpakte hij zich en twee ronden voor het einde wist hij de tiende plaats in handen te nemen. Ondanks de hitte kon hij in beide manches het tempo hooghouden en werd hiermee tiende in het dagklassement.
 
Nikolaj Skovgaard kon in de tijdtraining van de 250 klasse niet lekker in zijn ritme komen omdat hij na de vele wedstrijden op harde banen wat problemen had met de vering en niet verder kwam dan een vijfentwintigste tijd. In de eerste manche reed hij in de eerste vier ronden achter John op een twaalfde plaats totdat hij ten val kwam en teruggeslagen werd. In het resterende deel van de wedstrijd heeft hij alles gegeven en wist nog terug te komen naar een zestiende plaats. Een mindere start in de tweede manche zorgde ervoor dat hij opnieuw een inhaalrace moest rijden. De baan was moeilijk omdat hij op plaatsen snel was maar ook langzamer en op sommige plaatsen bijzonder zwaar was. Nikolaj slaagde erin om in zijn ritme te komen en kwam als veertiende over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een dertiende plaats in het dagklassement.
 
Loeka Thonies wist in het begin van de 250 training zijn snelste tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als eenentwintigste. In de eerste manche kwam hij op een vijftiende plaats uit de eerste bocht maar kwam in de tweede bocht tot stilstand achter een gevallen rijder. Tot overmaat van ramp werd hij er tijdens de eerste ronde ook nog afgereden en viel terug naar een zesendertigste plaats. Omdat hij in de derde ronde het touwtje van zijn bril aftrok, werd het moeilijk om nog ver terug naar voren te komen waardoor hij strandde op een achtentwintigste plaats. In de tweede manche wist hij in de beginfase na een slechte start vele plaatsen winst te boeken en kwam aan op een eenentwintigste plaats. Niet veel later kreeg hij een steen op zijn bril waardoor hij deze af heeft moeten zetten. Door het zand in zijn ogen besloot hij vier ronden voor het einde de pits in te gaan voor een nieuwe bril. Loeka reed de wedstrijd uit, niet op het gewenste resultaat maar wel was hij tevreden over zijn snelheid.
 
Jesse Schel zette in de tijdtraining van de 125cc klasse verschillende keren aan en kwam uit op een vijfentwintigste tijd. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en had al snel een goed tempo te pakken. Na wat stuivertje wisselen om de posities kwam hij op een 22ste plaats over de finish. Voor de start van de tweede manche was Jesse een beetje suf door de hitte. Hij kwam slecht uit de start en kwam tot overmaat van ramp ook nog in de eerste ronde ten val. Na de valpartij had hij geen ritme meer waardoor hij niet verder kwam dan een 33ste plaats. Door zijn mindere uitslag in de tweede manche, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een achtentwintigste plaats.
 
De eerstvolgende grote wedstrijd voor JTX Racing is de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 21 juli.


johngemert2019.jpg