nieuws over motorcross

JTX Racing kent positief weekend met goede resultaten

JTX Racing heeft een positief weekend met goede resultaten achter de rug. Jorn Zoetekouw kwam aan de start in de vierde wedstrijd van het ONK enduro in Bergeijk. Jorn had de wedstrijd in Hellendoorn vanwege zijn studie moeten missen en was daarom extra gemotiveerd om het in Bergeijk goed te doen. De organisatie had een route van 80 kilometer uitgezet die drie keer gereden moest worden en waarin vier proeven waren verwerkt. Jorn vond de proeven fantastisch maar wel waren ze verraderlijk snel over de knippenpaden met wortels. De organisatie koos ervoor om het spannend te maken en de rijders te laten starten in omgekeerde scratch, dit had tot gevolg dat Jorn pas een uur later van start ging.

In de eerste paar proeven ging het moeizaam en was hij meer met zichzelf en met de motor in gevecht dan met de concurrentie. Hierdoor lukte het niet om strakke tijden op de klok te zetten. Ondanks dit bleef hij rustig en begon vanaf de tweede ronde zijn tijden te verbeteren. Hij begon dichterbij te komen bij de concurrentie en in de laatste ronde zette hij nog even alles op alles om te proberen plaatsen winst te boeken. Dit resulteerde in een vijfde plaats in de E1 klasse.

€€™De concurrentie reed ontzettend sterk en het kan niet altijd perfect gaan. Ik moet van deze wedstrijd leren en mezelf gaan concentreren op de volgende wedstrijd die aankomende zaterdag in Vorden op het programma staat, €€™ vertelt Jorn.

John Cuppen kwam aan de start in de laatste ONK 250 in St. Isidrushoeve. Na wat problemen in de tijdtraining kwam hij niet verder dan een 23ste tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start maar omdat hij in de tweede bocht aan de buitenzijde zat, werd hij tegen de omheining aan gedrukt. Op een vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon aan een opmars. Door de juiste lijnen te rijden wist hij goed terug naar voren te komen en wist als tiende te finishen. In de tweede manche kwam hij beter door de eerste paar bochten en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. Na verschillende positiewisselingen moest hij het groepje daarna iets laten gaan en werd als negende afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en werd hiermee negende in de eindstand van het kampioenschap.

Ook Jesse Schel kwam aan de start in St. Isidorushoeve en reed in de 125cc klasse. In de tijdtraining kwam hij uit op een twintigste tijd. Na een goede start in de eerste manche kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd zakte hij terug naar een dertiende plaats en door een fout waarbij hij buiten de baan terecht kwam, viel hij nog vier plaatsen terug. Daarna begon het rijden lekker te gaan en wist hij er nog een vijftiende plaats uit te halen. In de tweede manche begon hij net buiten de top tien aan de wedstrijd en hield gedurende de wedstrijd goed stand in de top vijftien. Echter met nog drie ronden te gaan kwam hij ten val en zakte terug naar een zeventiende plaats. In de slotfase boekte hij nog een plaats winst en kwam als zestiende over de finish waarmee hij vijftiende werd in de daguitslag. In de eindstand van het kampioenschap is Jesse op een zestiende plaats geeindigd.

Marnick Schel kwam aan de start bij de MON in Oss. In de eerste manche moest hij gelijk na de zijspannen rijden. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen maar kwam toch terug vanaf een tiende naar een vierde plaats en werd uiteindelijk vijfde. In de tweede manche ging het rijden vele malen beter en dit zorgde ervoor dat hij vanaf een tiende positie terug kwam naar een derde plaats en hiermee werd hij ook derde in het dagklassement.

JTX Racing wil alle sponsors en ondersteuners van het team bedanken voor het in hen gestelde vertrouwen in seizoen 2019.


jornbergeijk2019.jpg