nieuws over motorcross

Podiumplaats voor Jorn Zoetekouw in ONK Enduro in Zelhem

Jorn Zoetekouw van JTX Racing is in de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem op het podium geeindigd in de E1 klasse. Het was een spannend gevecht tot aan de laatste proef maar Zoetekouw wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen en eindigde als derde!
 
In verband met school kon Jorn de wedstrijd in Harfsen niet meedoen maar gelukkig kreeg hij het geregeld dat hij wel in Zelhem kon starten. In totaal stonden er drie ronden op het programma met daarin drie klassementsproeven. De proeven waren heel mooi met daarbij de crossbaan van Halle, stukken weiland en een gedeelte over het trialterrein van Zelhem.
 
Gelijk vanaf het begin af aan zaten de tijden dicht bij elkaar. In proef 3 zette hij in de eerste ronde de snelste tijd op de klok en deze was goed voor een zesde tijd in de scratch. Ondanks dat hij zich goed voelde, wist hij dat er nog ruimte was voor verbetering. Dit lukte in de tweede ronde en in proef 2 wist hij opnieuw de snelste tijd neer te zetten. Het was tot aan de laatste proef spannend of Jorn op het podium zou gaan finishen. Het verschil was bijzonder klein maar toch wist hij het gevecht in zijn voordeel te beslissen en eindigde op een mooie derde plaats.
 
De podiumplaats is een mooie manier om het seizoen af te sluiten. Jorn kijkt al uit naar volgend seizoen waarbij hij de overstap zal maken van de 125cc 2-takt machine naar de 250cc 2-takt. Jorn wil via deze weg al zijn sponsoren bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat hij deze prachtig tak van sport kan bedrijven:
 
JTX RACING
TWIN AIR
ELECTROCROSS.NL
COLLABOR
24H SERIES
WM LOGISTICS
VUE ADVIES
MICON-IT


jornzelhem20192.jpg